Bravo, ALDE DÂMBOVIȚA!

in Actualitate by
Banner

De ziua copiilor, nu puține au fost evenimentele de tot soiul, dedicate lor, minunilor din viețile noastre. Și dacă pentru copii ai căror părinți ar face orice pentru ei a fost o zi deosebită, foarte des uităm că sunt copii pe care nimeni nu se obosește să-i întrebe dacă au ce pune pe masă, cel puțin.

În oceanul de activități ai căror eroi au fost copiii, oameni inimoși s-au gândit și la cei mai puțin norocoși.

Informația care ne-a reținut atenția apare pe pagina de facebook a ALDE Dâmbovița și vorbește despre președintele filialei, Ionel Petre, care, alături de colegii săi, a înțeles să facă un gest de omenie pentru copiii orfani, copii care nu au cui să spună mamă sau tată, copii pe care rareori îi vedem cu adevărat, preocupați de ”normalitatea” noastră.

De 1 iunie, ziua TUTUROR copiilor, filiala ALDE Dâmbovița a organizat o excursie la Palatul Parlamentului și la Grădina Zoologică din București pentru copiii instituționalizați din Asociația Provita Târgoviște. Ziua s-a încheiat, spre bucuria acestora, la McDonald’s.

În mesajul transmis prin intermediul rețelei de socializare se subliniază că ”…prin această acțiune, filiala ALDE Dâmbovița a dorit să atragă atenția asupra situației dificile a orfanilor din întreaga țară, iar oamenii să fie încurajați să participe în mod activ la conștientizarea și susținerea copiilor care cresc fără părinți.
Președintele ALDE Dâmbovița – Ionel Petre – a vrut să dăruiască zâmbete celor care au mai puţine momente de bucurie decât copiii care cresc ocrotiţi de părinţi: ”Sunt impresionat de zâmbetul sincer și privirea caldă a copiilor dornici să primească o îmbrățișare părintească. Fiecare dintre noi poate schimba în bine, chiar și pentru o zi, viața acestor copii neprivilegiați. Acțiunea de astăzi este prima dintre cele care vor urma. Nu trebuie să lăsăm totul pe seama instituțiilor, copiii abandonați au nevoie de dragoste și susținere, iar prin astfel de acțiuni demonstrăm că ține de noi să oferim speranță într-un viitor mai bun, pentru ca noi credem în egalitatea de șanse și pentru ca ALDE are suflet!”

De asemenea, Bogdan Manole – secretarul coordonator al filialei ALDE Dâmbovița – a precizat că și-a propus ca, împreună cu președintele Ionel Petre, să crească numărul de acțiuni de susținere a copiilor instituționalizați pentru că și ei fac parte din viitorul țării. ”Am întâlnit copii de excepție, cuminți și foarte bine educați! Trebuie investit în viitorul lor, așa cum investește orice părinte în propriul copil. Mi-am propus, alături de președintele Ionel Petre, să demarăm acțiuni de susținere a acestora în zona de educație și cultură, pentru că și ei fac parte, ca orice copil care are privilegiul de a crește în familie, din generația de mâine a României!”

Într-o lume în care politicienii, mai ales cei conectați la bani publici, nu au ochi decât pentru copii ai căror părinți înseamnă tot atâtea voturi, un gest făcut din inimă pentru copiii care nu sunt ”interesanți din punct de vedere electoral”, merită cu atât mai mult a fi apreciat, indiferent de simpatiile politice pe care le are fiecare dintre noi.

Banner