Preda: Elena Udrea, un ministru bun

in Parlament/Politică by
Banner

Anunțata vizită în Dâmbovița a ministrului turismului, reaprinde dezbaterea despre ce (nu) s-a făcut pentru această adevărată mină de aur, îngropată adânc de nepăsarea, nesimțirea sau incompetența criminală a ”factorilor de răspundere”.

Cunoscut pentru lipsa de complexe când vine vorba să își exprime punctele de vedere, Cezar Preda a criticat prestația miniștrilor turismului din ultimii ani, declarând că, de la Elena Udrea încoace, niciun ministru nu a mai făcut nimic pentru turismul din România.

”Doamna Elena Udrea are problemele domniei sale în justiție, nu știu cum și le va gestiona (…) dar afirm fără nicio reținere: de la domnia sa încoace, niciun ministru al turismului nu a făcut nimic. Ăsta-i adevărul. Că ne place, că nu ne place…”

 Cezar Preda mai spune că unele dintre criticile ce i se aduc Elenei Udrea sunt greșite. Concret, fruntașul liberal aduce în discuție responsabilitatea autorităților locale care, beneficiare ale investițiilor realizate în ministeriatul Elenei Udrea, au fost incapabile să asigure întreținerea obiectivelor, după preluarea acestora. ”Cred că odată predată lucrarea, ea iese din gestiunea ministrului”, conchide Preda.

Când vine vorba de actualul ministru, Cezar Preda schimbă tonul. ”Nu a făcut nimic”, afirmă răspicat deputatul liberal.

Revolta lui Cezar Preda este ușor de înțeles. Dâmbovițean prin adopție, nu a ratat nicio ocazie pentru a împărtăși tuturor entuziasmul pentru frumusețile zonei montane a județului, despre potențialul turistic al zonei dar și despre oportunitățile pe care Dâmbovița în ansamblu le are.

Cu toate acestea, nu am avea prea multe motive de optimism, înțelegem din declarațiile sale. Actualul titular de la Ministerul Turismului, ca și predecesorul său, se dovedește perfect incapabil să creeze și să aplice politici performante în turism. Iar în ceea ce privește zona montană a județului Dâmbovița, despre care se vorbește de ani buni că ar trebui să se dezvolte masiv, realizările ministrului  Bogdan Gheorghe Trif sunt la fel de mărețe ca ale clui de dinaintea sa, adică perfect… NULE!

”…nu a făcut absolut nimic. Și nici nu cred că modul în care gestionează domnia-sa politicile în turism poate să aducă vreun beneficiu acestei zone minunate, pe care Dâmbovița o are”, este constatarea fruntașului liberal.

Banner