Dăncilă, ziua și gafele

in Politică by
Banner

Premierul Viorica Dăncilă ne uimește pe zi ce trece cu capacitatea uimitoare de a spune trăsnăi pe bandă rulantă. Am relatat ieri cum Dăncilă a ajuns să fie instrument de promovare pentru platforma de filme Netflix. Dar femeia are tolba plină, nefiind zi de la Dumnezeu să nu o „comită”. Ieri chiar de două ori la o singură prezență publică.

La o conferință de presă la Bacău a declarat , referindu-se la eventuala naționalizare a pilonului II de pensii, că „a fost o propunere a Comisiei Naţionale de Prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm și nu am agreat-o și acest lucru este demonstrat prin faptul că nu a fost o hotărâre de Guvern care să facă referire la acest aspect”. Adică premierul nu agreează o comisie (Comisia Națională de Strategie și Prognoză-denumire corectă) care, conform legii aparține de Ministerul Finanțelor Publice, deci este în subordinea sa! Mai mult ca sigur, a vrut sa facă referire la propunerea comisiei și nu la comisie. Dar… așa i-a ieșit.

Viorica are o aplecare aparte și către filosofie (deși ea nu știe…). Întrebată dacă își dă demisia, Dăncilă a spus: „Este exclus ca să-mi dau demisia. Dimpotrivă, știţi cum se spune în România: Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic”. Numai că acestea nu sunt vorbe autentic românești, ele aparținându-i filosofului german Friedrich Nietzsche!

Cu Viorica, ad infinitum!

Distribuie pe
Banner