Bulă, celebrul personaj care capacita toată frustrarea, teama și ura românilor împotriva regimului comunist opresiv, nu a ”murit” după revoluție, așa cum se credea. În toți acești ani, l-am putut ghici în spatele măștilor purtate de politicieni. Dar niciodată nu s-a întrupat pe de-a-ntregul, cum se întâmplă în prezent.
Deși, până la un punct, este banal să critici, ironizezi, portretizezi cu tușe grotești un (prim)ministru, un deputat sau orice alt politician, nicicând, de la celebra savantă ”CODOI” încoace, nu a existat un personaj care, pentru gafele pe care le comite la foc automat, să merite mai mult titlul de Bulă. Cu fustă, în cazul nostru.
Boacănele d-nei Viorica Dăncilă – căci despre ‘mneai este vorba – provoacă hohote de râs…homerice, dar, în același timp, sporesc frustrarea, nemulțumirea și rușinea românilor de a fi reprezentați la, un asemenea nivel, de un personaj care pare ireal de… nepotrivit pentru postul pe care îl ocupă.
Cum era de așteptat, doamna prim-ministru este deja vedeta incontestabilă a glumelor, bancurilor și caricaturilor care circulă pe internet. Succesul de comediant-fără-voie-al doamnei Dăncilă a făcut posibilă și o premieră în online-ul românesc. Celebra platformă de filme Netflix nu s-a sfiit ca, pe pagina de facebook, să exploateze savuroasele accidente lingvistice ale premierului României. Internauții au remarcat, apreciat și distribuit câteva dintre cele mai reușite ”producții” Netflix, care au la bază stângăciile de exprimare ale d-nei Dăncilă.
Deja celebrele expresii ”20-20” (două mii douăzeci, în traducere liberă) și ”ORICE om îi este frică…”au fost taxate acid, dar cu umor, de administratorii contului Netflix în limba română, folosind gafele Vioricăi Dăncilă pentru promovarea unor producții distribuite de platforma în cauză.
foto: www.al.com