Dâmbovița: PNL, partid-fantomă

in Politică by
Banner

Rămas cu doar 14 primari în județ, PNL Dâmbovița se confruntă cu amenințarea de a deveni partid-fantomă. După ce săptămâna trecută cinci dintre edilii liberali au confirmat deplasarea spre roșu prin participarea la ședința CEx al PSD Dâmbovița, alți doi primari PNL sunt pe punctul de a părăsi corabia peticită a celor ce se revendică a fi urmașii Brătienilor.

Informația ne-a fost furnizată de Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, care a reconfirmat și întărit zvonul care circula de ceva vreme, potrivit căruia doi primari PNL se pregătesc să se alăture echipei conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE mai spune că și un număr consistent de consilieri liberali din mai multe localități și-au anunțat sprijinul pentru liberal-democrați, însă în cazul acestora discreția trebuie să fie maximă, riscul de a-și pierde mandatele fiind foarte mare.

”Nu vreau să dau nume, pentru că le-aș face rău. Eu vreau să îi ajut, cu ce pot, pentru a face treabă bună în comunitățile lor. Așa vor fi mult mai eficienți în alegeri, când vor putea să ni se alăture fără nicio reținere”, a declarat Petre.

Pentru ca tabloul dezastrului să fie complet, surse din PSD, bine informate vorbesc despre alți 3-4 primari liberali care ar dori să se alăture social-democraților.

Dacă toate informațiile care circulă pe canalele neoficiale se vor adeveri, Dâmbovița riscă să devină primul județ cu primării conduse (aproape) exclusiv de PSD. Un scenariu de coșmar, măcar din perspectivă democratică, dacă nu din altă pricină.

Cert este că haosul din organizația liberală, provocat și întreținut de liberalii înșiși, reprezintă cel mai bun agent electoral pro-PSD. Altfel spus, PNL Dâmbovița ”lucrează” cu eficiență maximă pentru întărirea alianței PSD-ALDE!

Distribuie pe
Banner