”Neamțul” gafează. Din nou…

in Opinii/Politică by
Banner

Pentru nefericita frază ”cine ştie ce înţelegere are (…) cu evreii”, Klaus Iohannis și-a ”câștigat” dreptul la apelativul ”neamțul”. Fără pic de considerație.

Este doar cel mai recent și cel mai strigător la cer exemplu de gafă impardonabilă pentru o persoană (aș fi vrut să spun personalitate, dar nu este cazul) publică. De altfel, președintele României, supranumit în anumite cercuri ”premierul de la Grivco”, este de departe campionul-campionilor la gafe publice, de la declarații aiuritoare (vezi și recenta luare de poziție, belicoasă, privind retrimiterea în Parlament a unei legi care nici nu fusese votată), la vacanțele dese, lungi și în momentele de criză, pe care și le asigură cu dărnicie din banii de la buget. Pentru orice persoană lucidă, o analiză simplă atestă că Iohannis este, de departe, gafeurul nr.1 în politica românească, surclasând ”performeri în domeniu”, gen Dăncilă, Dragnea etc.

Vrând, probabil, să distragă atenția de la gafa cu evreii, dl. Iohanis reușește contra-performanța de a călca apăsat în străchini, dovedind că penibilul nu are limite pentru actualul ocupant al Palatului Cotroceni. Dacă diversiunea cu ”demisia, Dăncilă!” nu i-a ieșit, Klaus Iohannis s-a gândit că poate alege un Acar Păun mai puțin dispus să riposteze. Așa se face că a identificat ”inamicul public nr.1” pentru societatea românească: cei care aduc în dezbatere publică problema definirii familiei. În opinia președintelui tuturor românilor (asta e o glumă buna!), toți cei care, în ciuda directivelor primite de la Bruxelles, cred că familia înseamna uniunea dintre o FEMEIE și un BĂRBAT,  MAMĂ și TATĂ pentru copilul/copii lor (nu doi ”tați”, nu două ”mame”), infamează societatea. Nu politicienii corupți, hoți, hrăpăreți, interesați doar de averile și casele (sic!) lor, nu șomajul, nu lipsa de perspective pentru tinerii acestei țări.

Este cel puțin revoltătoare atitudinea cinică a lui Klaus Iohannis, care generează teme false de discuție pentru a-și ascunde boacănele și incompetența. La fel cum, deși la tv critică în termeni duri pe cei care ”complotează împotriva independenței justiției”, nu are nicio problemă în a fi părtașul PSD-ALDE atunci când interesul personal i-o cere.

Revenind la gafele prezidențiale, puși la colț din rațiuni de PR, cei de la Coaliția pentru familie ripostează, dând publicității un comunicat prin care demontează temele false introduse în dezbatere de Klaus Iohannis care – că tot vorbim de morală – u ar avea ce să caute pe o poziție partizană, cu atât mai grav cu cât este o chestiune impusă cu anasâna de junkeriștii de la Bruxelles.

Publică, în continuare, comunicatul de presă al Coaliției pentru Familie

”Inițiativa de definire a căsătoriei NU inflamează societatea. Comitetul de iniţiativă cetăţenească şi Platforma civică ÎMPREUNĂ declară: a apăra valorile care asigură identitatea poporului român nu este discriminare, domnule Preşedinte al României!

Comitetul de inițiativă cetățenească privind revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României şi Platforma civică ÎMPREUNĂ au luat act de cea de-a treia jignire gravă pe care Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a adresat-o milioanelor de români care au promovat și susținut cea mai importantă inițiativă cetățenească a poporului român, aceea privind definirea constituțională a CĂSĂTORIEI, o inițiativă democratică cu un obiectiv susținut de 90% din populația României, care, în opinia domnului K.W. Iohannis, „inflamează societatea”. Este ca și cum ai spune că a afirma că 2 + 2 fac 4 inflamează societatea.

Astfel, după ce anul trecut a asociat această acţiune civică cu „fanatismul”, iar acum 3 săptămâni ne-a spus despre luna mai că nu este o lună bună pentru referendum, recent domnul K.W. Iohannis a declarat că inițiativa semnată de 3 milioane de români „inflamează spiritele” în societate și încurajează intoleranța față de comunitatea LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali). Aceasta în condițiile în care, în ultimii ani, am asistat la nu mai puțin de 6 inițiative ale unor organizații de lobby LGBT de a introduce parteneriate civile asimilabile căsătoriei între cuplurile de același sex.

Această ultimă declarație a Președintelui României demonstrează limpede că:

  1. Președintele României nu cunoaște care este obiectul inițiativei cetățenești, și anume definirea și în Constituția României a CĂSĂTORIEI așa cum este ea definită în prezent în Codul Civil și în Codul Familiei, iar NU redefinirea FAMILIEI care este, în fapt, obiectivul lobby-ului LGBT.
  2. Agenda progresistă europeană este instaurată în România de la cel mai înalt nivel, respectiv de la nivelul Președintelui României. Preşedintele se dovedește, din păcate, a fi vârful de lance al politicii corectitudinii politice în România. Într-o Europă în care un copil este condamnat la eutanasiere de către un judecător activist LGBT și este deconectat de la aparate, iar, pentru că în continuare respira, este lăsat să moară de foame și de sete în ciuda voinței părinților săi de a-i salva viața, atacarea de către Președintele României a unuia din cei doi piloni ai familiei, CĂSĂTORIA dintre bărbat și femeie, reprezintă o amenințare la cel mai înalt nivel a acestei valori esențiale pentru români.
  3. Poporul român, a cărui inițiativă cetățenească îi este refuzată de la cel mai înalt nivel, nu doar că nu a discriminat pe nimeni, dar este el însuși atacat în valorile sale esențiale. În fapt, discriminarea despre care vorbește Președintele este aplicată tocmai valorilor poporului român căruia nu i se dă voie să se exprime şi împotriva căruia se promovează un discurs al urii doar pentru că prețuiește aceste valori.

A exprima şi apăra valorile care asigură viaţa, fundamentele civilizaţiei şi identitatea poporului român NU constituie un act de discriminare.

Comitetul de iniţiativă cetăţenească

Platforma civică ÎMPREUNĂ”

Banner