„Decrețeii” și tonții de la PNL

in Opinii/Politică by
Banner

Tineretul Naţional Liberal a ironizat generația decreţeilor, printr-un „Ghid de nesupunere civică”, prin care le cere tinerilor să nu emigreze pentru că „generația decreţeilor nu e funny” și nu mai are cine „să facă mișto de Dancilă”.

Generația „decreţeilor” este cea născută în perioada de după celebrul decret 770/1966, prin care Nicolae Ceaușescu a dorit să stimuleze demografia și a interzis avorturile. În prezent, reprezentanții acelei generații au între 46 și 52 ani.

Tinerii liberali au realizat o campanie online unde au fost postate mai multe imagini sub titulatura campaniei de imagine „Ghid de nesupunere civică”. Aceasta are ca principal scop de a-i „răzvrăti” pe tineri, însă mesajele riscă să creeze o falie între generații.

Ce nu știu ei, sau nu au aflat, ceea ce este destul de grav pentru niște tineri care se cred instruiți și care se vor politicieni, este că această generație a „decrețeilor”, la vârsta studenției la Revoluție și la începutul anilor 90, a fost sacrificată pe altarul democrației originale iliesciene. „Decrețeii”, au luptat împotriva comunismului și drept recompensă au primit bâte în cap de la minerii trimiși de Iliescu să „instaureze ordinea” în Piața Universității. Aceeași „decreței” au luptat pentru libertatea de expresie, pentru ca Mara Mareș, șefa tineretului liberal să poată viraliza postările cu miștourile la adresa lor. Culmea e că cei mai mulți dintre „decreței”, în virtutea spiritului anticomunist, au fost și au rămas de dreapta, zonă din care se revendică în Romania și PNL.

Șefii tinerilor liberali, niște tonți!

Banner