Condamnările ar putea fi anulate!

in Justiție by
Banner

Dezbaterile acerbe pe marginea celebrelor, infamelor protocoale secrete încheiate de asa-zisele instituții de forță și entități de sub tutela Ministerului Public, au scos la iveală un scenariu care generează, cel puțin, o majoră preocupare în spațiul public.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3, că s-ar putea ajunge chiar la anularea tuturor condamnărilor obținute prin aplicarea prevederilor protocoalelor incriminate. Toader a explicat că, în principiu, aceasta ar fi singura soluție, dacă se constată că protocoalele conțin ilegalități.

„…în baza acestei colaborări s-au derulat procese, au fost condamnați oameni. Întrebarea este așa: Dacă noi știm că pe lângă lege au fost astfel de instrumente, poate mai sunt, pe baza lor au fost condamnați oameni, putem să spunem noi într-un stat de drept că asta e condamnarea sau trebuie să facem ceva, nu numai să scoatem conținutul protocolului, ci și un caracter nelegal și pe baza acestuia și condamnările nedrepte pe care unii le-au primit? Trebuie văzut dacă protocoalele au adăugat la lege, au avut caracter nelegal, dacă pe baza acestor nelegalități s-a ajuns la condamnări nelegale, netemeinice. Numai pe calea aceasta putem vorbi de o reparație corectă”, spune Toader.

Ministrul Justiției a explicat și că semnatarii protocoalelor ar putea fi anchetați penal, putând fi acuzați de uzurpare de calități oficiale, întrucât s-au substituit forului legislativ și ”au adăugat la lege”.

 

Foto: captura TV A3

Banner