fbpx

Platformă de știri și opinii

Centura Târgoviștei: Un coșmar!

in Analize/Opinii by
Banner

Promiteam, în urmă cu ceva vreme (aiciaici și aici), că vom reveni cu amănunte despre unul dintre proiectele ce naște – deși nu ar fi trebuit să o facă – multe controverse. Cel al unei centuri ocolitoare, în cazul de față a Municipiului Târgoviște, un proiect ce era și, din păcate, este la fel de departe de a avea un destin fericit.

Sunt, în sfârșit, elemente noi. Din păcate, nu foarte îmbucurătoare. Pentru cei ce nu cunosc subiectul, recomandăm lecturarea articolelor precedente(aiciaici și aici.) Pentru cei ce sunt familiarizați cu elementele acestuia realitatea, dură, din aprilie 2018, este următoarea.

Banii. Proiectul, cu finanțare nerambursabilă, inițial, din fonduri europene, a fost pierdut în 2016. Cu un stadiu de implementare de 25%, la momentul 2016, realizarea proiectului a rămas în sarcina beneficiarului, Primăria Târgoviște, ce trebuia să îl ducă la bun sfârșit, cu fonduri proprii – nu avea importanță de unde luate – până la finele lui 2018, sub riscul sancțiunii, în caz de reimplementare, de restituire a banilor deja cheltuiți, din fonduri europene (milioane de euro).

În 2016, în luna august, primăria Târgoviște contractează un împrumut  de aproximativ 74 de milioane de lei (15,9 milioane de euro, la cursul actual), bani ce urmau a fi prinși în bugetele locale, aferente anilor 2016 – 2018, pentru finalizarea proiectului. Între timp, la final de 2017, Primăria se trezește cu încă o datorie, rezultată dintr-o sentință judecătorească ce a dat câștig de cauză celor de la CAST SRL, firmă ce a fost unul dintre câștigătorii de licitație, pentru proiectul de centura, un constructor al cărui contract a fost reziliat, dar care, în instanță, a câștigat o despăgubire ce ajunge la valoarea de aproape 10 milioane de lei, pentru lucrări efectuate și neplătite de beneficiar și  deasemenea pentru profit nerealizat.   (Continuare aici)

Preluare: www.valahiamedia.ro

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top