Vaccinurile SALVEAZĂ VIEȚI!

in Sănătate by
Banner

Direcția de Sănătate Publică a Județului Dâmbovița, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării, în perioada 23-29 aprilie 2018.

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o inițiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional OMS pentru Europa şi este implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.

SEV 2018 are scopul de a sublinia necesitatea de acțiuni COLECTIVE, pentru a garanta că fiecare persoană este protejată de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.

Tema din acest an “Să ne protejăm împreună, #Vaccinurile sunt benefice”, încurajează oamenii, de la donator la publicul larg, să progreseze în eforturile de creștere a acoperirii vaccinale pentru obținerea unui BINE COMUN; pentru acest bine comun, guvernele trebuie să investească în eforturile de vaccinare, acțiunile de promovare trebuie să pună accentul pe vaccinare si oamenii trebuie să se vaccineze.

Obiectivul general este de a impulsiona o acțiune mai amplă pentru vaccinare, cu un centru de atracție special pe promovarea rolului pe care fiecare îl poate avea în acest efort comun.

Organizația Mondială a Sănătății și partenerii săi au următoarele obiective specifice:

– De a sublinia importanta vaccinării și lacunele existente în acoperirea vaccinală;

– De a sublinia valoarea vaccinurilor și importanta investiției în eforturile naționale de vaccinare;

– De a sublinia modurile prin care fiecare poate și trebuie să participe la progresul vaccinării.

Această campanie subliniază rolul important al vaccinării în eforturile regionale și globale de promovare a sănătății, asa cum se prevede în Planul European de Acțiune pentru Vaccinare, Politica europeană pentru sănătate ”Sănătate 2020”, Planul Global de Acțiune pentru Vaccinare și Agenda ONU 2030 pentru o dezvoltare durabilă.

România se confruntă cu epidemia de rujeolă.

În perioada 2016-2018, până la data de 02 martie 2018, au fost confirmate 11036 de cazuri de rujeolă, din care 40 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, au fost organizate la nivel național campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinați și incomplet vaccinați. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populației, necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.

Sprijinul politic pentru vaccinare trebuie menținut, altfel Europa riscă reapariția bolilor foarte contagioase care duc la îmbolnăviri, dizabilităţi şi decese, care vor pune o povară considerabilă asupra sistemelor de sănătate. Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este a noastră, a tuturor, de a menține sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.

Direcția de Sănătate Publica Dâmbovița prin Compartimentul de Educație Sanitara și Promovarea Sănătății organizează activități de informare-educare-comunicare a mamelor, gravidelor și lehuzelor din toate unitățile sanitare cu paturi din județ.

Sursa: comunicat de presă DSP Dâmbovița

Foto: press24.ro

Banner