C. PREDA: cumpărați lemne de foc ACUM!

in Actualitate/Economie by
Banner

Criza lemnelor de foc, de care aflăm an de an în sezonul rece, ar putea fi evitată dacă cei ce folosesc lemnul drept combustibil nu ar mai lăsa pe ultima sută de metri achiziționarea lui.

Costel Preda, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, avertizează că județul se confruntă cu un deficit de lemn de foc, cererea depășind oferta. Cu toate acestea, ne putem pune la adăpost de neplăceri cumpărând din timp lemnele pentru foc.

Costel Preda a anunțat că Direcția pe care o conduce face ana de an eforturi deosebite pentru a-i anunța și sensibiliza pe consumatori, care se află mai ales în mediul rural, în legătură cu problemele de aprovizionare ce pot apărea dacă oamenii nu se gândesc din timp să achiziționeze.

Direcția Silvică are un program foarte strict de tăiere în vederea comercializării lemnului de foc. Ori, spune directorul Preda, lemnul tăiat prea mult timp în pădure, pentru că se deteriorează. Depozitele pe care le au silvicultorii nu pot face față volumului mare de lemn destinat comercializării și, oricum, transportul lui din pădure i-ar crește prețul.

Pentru a preveni dificultățile de aprovizionare cu lemne de foc pe care mulți le experimentează exact când iarna bate la usă, Costel Preda îi îndeamnă pe oameni să înceapă chiar din această perioadă aprovizionarea.

Banner