fbpx

Platformă de știri și opinii

ALDE Dâmbovița are conducere nouă

in Politică by
Banner

317 delegați și aproape 100 de invitați au participat vineri seară la un eveniment important pentru leiberal-democrații dâmbovițeni: Conferința județeană a partidului.

Printre invitați, nume sonore, precum cel al președintelui Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, miniștri, parlamentari și europarlamentari. Lor li s-au alăturat partenerii de coaliție, în frunte cu liderul PSD Dâmbovița și vicepreședinte al Senatului, Adrian Țuțuianu, președintele CJD Dan Comănescu și primarul Târgoviștei, Cristian Daniel Stan.

Alegerile nu au oferit prea multe surprize, pentru funcția de președinte fiind înscris un singur candidat, Ionel Petre, care a primit 305 din cele 308 voturi valabile.

La alegera Biroului Județean, concurența a fost ceva mai strânsă, în medie doi candidați pentru fiecare funcție, însă nici ai nu au fost surprize. După numărarea voturilor, Biroul Județean ALDE arată astfel: PREȘEDINTE – Ionel Petre: VICEPREȘEDINȚI: Dumitru Barbu, Cornel Chiţulescu, Gabriel Chiţulescu, Aurel Marinescu, Daniel Drăgoi, Aurel Socoteanu şi Bogdan Manole; MEMBRI – Nicolae Ionete, Florin Tichie, Cristian Vălu, Valeriu Neamţu, Gabriela Cismaru, Mariana Mihăilă, Tudor Ilie, Petre Prodan, Dan Despa, Florin Preda, Valentin Catinca, Roxana Lazăr, Ion Oprescu, Cornel Neagoe, Daniela Georgescu, Constantin Nicolae.

Ionel Petre, praspăt ales peședinte, le-a mulțumit colegilor și și-a asumat o țintă ambițioasă pentru ALDE Dâmbovița, respectiv plasarea în top 10 organizații județene, ca performanțe electorale.

„Cu ALDE, am început cariera politică, cu ALDE, am înțeles că fără implicare nu pot avea şansa unui viitor mai bun. Cu ALDE am redescoperit România. Sunt mândru că am ajuns până aici. am dovedit că şi noi, cei de la Dâmboviţa, putem să generăm o schimbare reală. Este nevoie de implicare, este nevoie de unitate. Este nevoie să participăm act iv la reaşezarea lucrurilor în România”, le-a spus Petre celor prezenți

Despre dorința de a obține un scor bun la scrutinurile care urmează, a vorbit și președintele ALDE. Călin Popescu Tăriceanu a insistat și pe necesitatea consolidării coaliției de guvernare, care însă nu poate fi viabilă fără întărirea partidului pe care îl conduce. În acest context, Tăriceanu a subliniat importanța alegerilor europarlamentare și prezidențiale, de anul viitor, din perspectiva legitimării formațiunii prin votul popular. Călin Popescu Tăriceanu crede că partidul poate obține cel puțin dublu față de scrutinul din 2016, mai ales că sondajele de opinie creditează ALDE cu 15% din voturile românilor.

 „Scorul pe care-l avem este mai mult decât dublu, faţă de rezultatul din alegerile parlamentare din 2016. Conform sondajelor, avem aproximativ 15%. Este o performanţă bună, care trebuie consolidată. ALDE s-a definit ca fiind singurul partid liberal autentic din România. Ambiţia pe care o am este să depăşim PNL la viitoarele alegeri”,

Adrian Ţuţuianu, președinte PSD Dâmbovița, a insistat și el pe ideea consolidării alianței PSD-ALDE, avertizând, însă, în legătură cu pericolul de ”canibalizare” care pândește coaliția. Țuțuianu crede că ALDE este foarte important pe scena politică și pentru faptul că este singurul partid cu adevărat liberal, din România.

”Îmi doresc să vă consolidaţi ca partid politic, dar nu canibalizându-ne unii pe alţii. ALDE este singurul partid din România care împărtăşeşte ideile liberale. PNL a rămas doar o siglă. 2020 va fi un an dificil şi îmi doresc să avem ca aliaţi un ALDE puternic, să facem împreună majorităţi în Consiliile Locale. Dezvoltarea acestui judeţ depinde de PSD şi de ALDE”, le-a spus Țuțuianu liberal-democraților prezenți în sala mare a Clubului Studenților.

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top