fbpx

Platformă de știri și opinii

Modificări la Codurile penale

in Justiție by
Banner

UPDATE: Astăzi s-au discutat doar aspecte organizatorice, urmând ca dezbaterile să fie reluate pe 2 mai.

Comisia “Iordache” începe  astăzi dezbaterile la modificările Codurilor penale. Surse din PSD spun că se dorește finalizarea acestui proces în Comisia specială comună a celor două Camere până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare.

Printre schimbările și adăugirile avute în vedere se regăsesc: reducerea termenului pentru eliberare condiționată de la 2/3 din pedeapsă la jumătate, posibilitatea redeschiderii dosarelor penale doar într-un termen de 6 luni de la clasare, denunțul va exonera făptuitorul de răspunderea penală numai dacă acesta este făcut într-un termen de 6 luni de la comiterea faptei, bunurile dobândite înainte de 2012 nu se vor mai confisca. Se vor modifica și termenele de prescripție, se redefinește și articolul privitor la informațiile nedestinate publicității, iar grupul infracțional organizat capătă un alt sens. Propunerile de modificare ale Codurilor penale au fost publicate pe site-ul Camerei Deputaților.

Modificările la Codul penal le puteți citi aici

Modificările la Codul de Procedură penală le puteți citi aici

Din Comisia specială comună pentru justiție fac parte și parlamentarii dâmbovițeni Adrian Țuțuianu și Claudia Gilia. Este pentru a doua oară când Coaliția PSD-ALDE încearca modificarea Codurilor penale, după tentativa eșuată, la presiunea străzii, de adoptare a celebrei Ordonanțe 13.

Sursa foto: Camera Deputaților

Banner

Ultimele stiri din Justiție

Go to Top