C. Preda: Investim și în drumuri forestiere

in Actualitate/Administrație by
Banner

Direcția Silvică Dâmbovița a demarat procedurile pentru refacerea a trei drumuri forestiere din județ, importate atât pentru exploatarea masei lemnoase, cât și pentru acces în zone de un pitoresc aparte.

Unul dintre drumuri leagă Satele Izvoare de Cândești Deal, acesta fiind deja în faza de execuție – ieri a fost predat amplasamentul firmei care a câștigat contractul de lucrări. Un alt drum important este cel care faciliteaza accesul la cabana BOLOVANI, din sudul județului.

Directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda, spune că banii pentru aceste lucrări nu provin de la buget ci reprezintă o parte din încasărie Direcției din activități proprii, bani care se regăsesc într-un fond de accesibilizare, altfel spus, destinat tocmai lucrărilor de întreținere și modernizare a drumurilor forestiere.

Din fericire, spune Costel Preda, Direcția Silvică Dâmbovița a depășit substanțial indicatorii tehnici și de performanță stabiliți, așa încât procentul din sumele încasate de Direcție, care se regăsește în fondul amintit mai înainte, permite DS Dâmbovița să demareze astfel de lucrări necesare, fără a aștepta ”cu mâna întinsă” bani din alte surse.

Banner