fbpx

Platformă de știri și opinii

Un cuvânt greu: TRĂDARE!

in Politică by
Banner

Duelul declarațiilor dintre doi foști capi ai serviciilor speciale din România capătă o turnură incredibilă. Fostul șef al Serviciului de Pază și Protectie (SPP) și (până de curând) fost nr. doi din Serviciul Român de Informații (SRI) se acuză reciproc, public, de TRĂDARE DE ȚARĂ!

Cazul este extrem de grav, cu atât mai mult cu cât fiecare clamează că ar avea dovezi ferme în susținerea acuzațiilor de o gravitate extremă.

După ce Florian Coldea, fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații a declarat că sunt persoane cu funții importante, care trădează interesele naționale, generalul (r) Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, a declarat că are ”informații certe” despre implicarea lui Coldea în acțiuni contrare României, pe care le poate prezenta în Parlament.

Florian Coldea a fost cel care a detonat inițial bomba, când, după audierea de săptămâna trecută de la Comisia de control al activității SRI, a lăsat să se înțeleagă că are informații despre înalți funcționari sau demnitari ai statului care se fac vinovați de trădare.

Coldea a folosit exemplul lui Iuda, spunând că sunt persoane importante care ”practică astăzi în mod vizibil același lucru cu interesele statului român”.

În replică, Dumitru Iliescu a declarat că adevăratul Iuda este Coldea, pe care l-a acuzat fățiș de trădare. Generalul (r) Iliescu a declarat pentru publicația Evenimentul zilei că are dovezi care demonstrează că Florian Coldea a acționat împotriva intereselor statului român. Dumitru Iliescu le-a spus ziariștilor de la că va pune la dispoziția Comisiei SRI dovezi, ”cu nume și prenume”.

Asta, dacă va fi chemat în fața Comisiei. Altfel spus, dacă cineva chiar dorește să fie scoase la iveală eventuale dovezi.

Dumitru Iliescu a mai făcut o declarație interesantă care, în mod cert, va relansa dezbaterea despre binom și ”dirijarea” cercetării penale spre anumite ținte: ”Voi da detalii importante, așa cum am mai făcut-o și în precedentele audieri. Cunosc țintele lor. Aceste detalii pot fi analizate și puse la dispoziția Parchetului General, pentru a fi cercetate.

Acuzațiile aruncate în spațiul public sunt de o gravitate extremă, iar faptul că până acum doar o parte a presei pare interesată de subiect, este cel puțin curios.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top