Sanitar-veterinarii în control

in Actualitate by
Banner

În această perioadă, inspectorii DSVSA Dâmbovița au efectuat un număr de 253 controale pe diferite tematici, conform Ordinului ANSVSA nr. 35/2016, în unități de producție, depozitare și comercializare produse alimentare de origine animală și nonanimală, unități școlare, exploatații profesionale și nonprofesionale, circumscripții sanitare veterinare de asistență. Deasemenea, au fost efectuate – împreună cu reprezentanți ai IPJ Dâmbovița – controale în trafic, controale care au vizat condițiile de transport ale animalelor vii și produselor alimentare de origine animală și nonanimală.

În exploatațiile de păsări au fost efectuate controale oficiale cu privire la respectarea normelor de bunăstare, biosecuritate  și au fost recoltate probe conform programelor naționale. A fost verificat în teritoriu modul de implementare a Programelor naționale și cofinanțate de UE (Anemie Infecțioasă Ecvină, Bluetongue, Salmoneloze, etc).

Au fost verificate deconturile privind acțiunile sanitar-veterinare prevăzute în planul cifric și cele de identificare pe 2018 ale medicilor veterinari de liberă practică.

S-au recoltat 14 probe de produse alimentare, apă, furaje, etc. – conform Programului Strategic.

Urmare a controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 49 sancțiuni în valoare de 68000 lei și a fost propusă emiterea a 2 Ordonanțe de Suspendare Temporară a Activității. Au fost sechestrate/confiscate 207 kg pește, 375 kg carne congelată, cât și conserve din pește.

Au fost eliberate în continuare pașapoarte pentru bovine și extrase din SNIIA la cererea proprietarilor și au fost avizate mișcările de animale între județe prin avize telefonice interjudețene.

Medicii veterinari împuterniciți au fost notificați privind modificarea rasei la caprine, ovine și bovine și aprobarea în BND-SNIIA a acestor modificări.

Sursa: comunicat de presa DSVSA Dâmbovița

Foto: cursuri-sibiu.ro

Banner