Senatul a respins moțiunea ROVANA

in Parlament/Politică by
Banner

Senatul a respins moţiunea simplă „Absorbţia banilor comunitari, o catastrofă marca PSD-ALDE”, ce o viza pe ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Moțiunea, semnată de 35 de senatori PNL şi PMP, a înregistrat 72 de voturi împotrivă, 40 de voturi pentru şi o abţinere. Semnatarii moţiunii o acuză pe Rovana Plumb, ministrului Fondurilor Europene, de management dezastruos înabsorbția fondurilor structurale în România: „…vă solicităm în mod expres să demisionaţi de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene! Aţi dovedit că nu sunteţi în stare să aduceţi în ţară banii pe care Uniunea Europeană ni i-a pus la dispoziţie. Uniunea ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă”.
Dacă opoziția a atacat-o dur pe ministrul Rovana Plumb, reprezentanții majorității i-au acuzat pe semnatarii moțiunii de ”politicianism” și de lipsă de soluții. Gabriela Creţu, senator PSD, a declarat în plen că principala eroare a semnatarilor moţiunii este încercarea de a câștiga capital politic dintr-o problemă delicată. „Nu este vorba de coaliţia PSD-ALDE care ar conspira la viitorul României. E vorba de capacitatea administrativă a acestei ţări care are o componentă guvernamentală, dar are şi o componentă la nivel local, judeţean, municipal, pe care o controlaţi în mare măsură. E vorba de agenţii economici, mediul non-guvernamental, reţelele universitare sau de cercetare, e vorba de capacitatea consultanţei de a furniza proiectele şi de a respecta contractele şi, nu în ultimul rând, e vorba şi de banii de care dispune Comisia Europeană pentru a răspunde solicitărilor. Ştim că au existat şi momente de criză foarte mari la nivel european„, a eclarat senatorul PSD, conform Agerpress

foto: www.cronicaromana.net

Banner