DEZOLANT. Guvernul patimilor noastre

in Politică by
Banner

Guvernul condus de d-na Dăncilă vine din nou sub tirul încrucișat presă-opoziție, după publicarea în Monitorul Oficial a unui Ordin de ministru privind alocarea banilor necesară plăților salariale pentru angajații unui minister… care NU MAI EXISTĂ!

În culpă este Ministerul de Finanţe, condus de Eugen Teodorovici. Pe 3 aprilie MO publica Ordinul MF și anexa corespunzătoare, respectiv lista instituțiilor publice care urmau să primească în avans bani de salarii, chiar în săptămâna de dinainte de Paşte.

„Prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 2 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, ordonatorii principali de credite înscrişi în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin achită în luna aprilie 2018 salariile aferente lunii martie 2018 la datele stabilite în aceasta“ (extras din OMF, n.n.).

Printre instituțiile ”cu noroc”, la poziția 49 se regăsește Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Social, ai cărui angajați ar fi trebuit să primească lefurile, în avans, pe 5 aprilie. Toate bune și frumoase, doar că ministerul respectiv NU MAI EXISTĂ DIN IANUARIE, de la instalarea Guvernului Dăncilă. Ministerul buclucaș a fost înfiinţat în ianuarie 2017 şi a fost condus de către Gabriel Petrea, preşedintele TSD, unul dintre apropiaţii lui Liviu Drganea la acea vreme. După ce puciul grupării Tudose a eșuat, Pletea, unul dintre ”conspiratori”, a fost pedepsit prin pierderea fotoliului ministerial. Ulterior, la constituirea noii formule guvernamentale, ministerul a fost desființat. Premierul desemnat (la acea vreme) anunța că „Atribuţiile Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Social vor fi preluate de alte structuri guvernamentale”.

Așadar, România – mereu surprinzătoare. Pentru profesori nu a fost chip să se facă plata salariilor înainte de Paști – cum, de altfel, nu s-a găsit soluție nici pentru pensionari, în schimb Guvernul, prin ministerul condus de Eugen Orlando Teodorovici, alocă prompt bani pentru o instituție fantomă. Greu de crezut că un membru al Guvernului nu știe că NU mai există un astfel de minister. Cel mai probabil, Orlando Teodorovici a semnat ”ca primarul” o hârtie ce i-a fost băgată la mapă de unul dintre nenumărații funcționari care mișună în minister. Oricum ar fi, IMPARDONABILA gafă devoalează prioritățile guvernanților: NU profesori, NU pensionari etc, ci Parlament, Ministere… adică EI!

Banner