fbpx

Platformă de știri și opinii

Investiție majoră la UPU Târgoviște

in Administrație/Sănătate by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat astăzi, 02.04.2018, documentaţia tehnico – economică – faza Studiu de fezabilitate obiectiv mixt pentru obiectivul de investiţie ”Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Târgovişte” documentaţie necesară pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin POR 2014-2020.

 Concret, vorbim de un proiect ce, dacă va fi aprobat, va beneficia de o alocare de 6.959.825,11 de lei (inclusiv TVA), prin POR 2014-2020. Proiectul prevede extinderea UPU cu o suprafață nouă (denumită corpul F) de aproximativ 539 mp (1078 mp – suprafață construită desfășurată), iar termenul de finalizare a construcției, de la momentul începerii lucrărilor, este de 16 luni.

Obiectivul acestei investiții este de  “îmbunătățire a calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin extinderea şi dotarea unităţii de primiri urgențe.”

Terenul pe care este amplasat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, în suprafață de 45.068 mp, se află în proprietatea publică a Județului Dâmbovița, iar spitalul Județean de Urgență Târgoviște a trecut, din anul 2010, în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, ca efect al legii de descentralizare a Serviciilor de sănătate publică.

În trecut, unitatea spitalicească târgovișteană a mai beneficiat de un proiect important, realizat cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 20 milioane de euro (90 de milioane de lei) în exercițiul financiar european 2007-2013, prin Programul Operațional Regional şi Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Proiectul, ce a vizat reabilitarea unității medicale și utilarea acesteia, a decurs destul de greu, fiind finalizat doi ani mai târziu (2014), față de momentul inițial, stabilit în proiect, respectiv anul 2012.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top