PSD-ALDE sau Dragnea-Tăriceanu?

in Politică by
Banner

Deși nu mai e niciun secret faptul că ALDE navighează în siajul PSD, constatarea că principalele două partide din arcul guvernamental nu au alt punct de convergență decât relația directă dintre lideri, poate părea surprinzătoare.

Conștienți că nu pot aștepta prea multe de la partenerii lor – care nici măcar nu se obosesc să îi invite la evenimente publice – liberali și democrații din Dâmbovița, grupați sub sigla ALDE, fac planuri pentru a ieși din umbra fratelui mai mare de la guvernare și a deveni ”interesanți” din punct de vedere politic și electoral.

”Nu pot să vă spun că (alianța PSD-ALDE, n.n.) funcționează foarte bine sau că avem proiecte în comun. Din păcate, sunt anumite anomalii, pornind de la evenimente de tipul zilele comunelor, unde ne autoinvitam. Dar coaliția funcționează și asta este important”, afirmă președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, care crede că organizația pe care o conduce trebuie să muncească serios pentru a crește, electoral, în județ și a câștiga relevanță politică. ”Nefăcând parte din Consiliul Județean, nu avem prea multe de spus”, crede Petre.

Liderul ALDE Dâmbovița admite că despre alianța cu PSD se poate vorbi, în general, mai degrabă ca o relație Dragnea-Tăriceanu, dar spune că totdeauna a găsit sprijin la liderul PSD, Adrian Țuțuianu, atunci când a avut nevoie.

Pentru următoarele alegeri, ALDE Dâmbovița mizează pe un scor electoral similar mediei naționale, de 14-15 procente, ceea ce ar conferi mult mai multă greutate organizației, în ecuația politică județeană – ca să nu mai vorbim de aportul la creșterea forței partidului la nivel național.

Banner