Târgoviște, de 19 ani pe CALEA LUMINII

in Actualitate/Cultură by
Banner

 

În Joia Mare, pe 5 aprilie 2018, sunteți invitați să participați la cea de a XIX-a ediție a unui eveniment unic în lume: CALEA LUMINII.

Inițiat de artistului plastic și profesorului Mihai Șerbănescu, evenimentul se bucură de sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Târgoviște.

Procesiunea începe din fața Casei Sindicatelor (Piața Mihai Viteazul), unde vor fi așezate 1000 de lumănări și va continua în jurul Mitropoliei și pe Bulevardul Carol I. Autoritățile locale menționate fac acest eveniment posibil, fiind o adevărată mobilizare de forțe care implică atât Poliția Locală și Rutieră, cât și Serviciul pentru Situații de Urgență și Jandarmeria, dar și presa locală care contribuie la amploarea și însemnătatea acestui eveniment la care, an de an, vin mii de oameni ai comunității târgoviștene.

Un eveniment cu caracter de ritual care, așa cum spune inițiatorul său, Mihai Șerbănescu, semnifică lumina din noi înșine, pe care o purtăm de la naștere până la trecerea în neființă și pe care suntem datori să o răspândim, urmând exemplul lui Isus – Lumina Lumii.

Din punct de vedere artistic, Calea Luminii este un happening – o întâmplare, o provocare pentru târgoviștenii care prin prezența lor numeroasă mențin pecetea unicității.

Banner