De doi lei speranțe. România – Suedia 1-0

in Sport by
Banner

România reușește să dea  speranțe (de doi lei)  împătimiților de fotbal, din țara noastră. Noul antrenor al naționalei, Cosmin Contra, încearcă să schimbe o mentalitate, cea românească, în care apărarea părea singurul lucru cu care „defilam” în preliminarii sau turnee finale.

Contra a adus „sânge proaspăt”, după o perioadă în care naționala, sub comanda lui Cristoph Daum, a părut mai degrabă preocupată să nu piardă sau să nu piardă la o diferență prea mare. Lucru ce nu prea i-a reușit.

După o victorie în țara sfântă ( Israel-România 1-2 ), băieții lui Contra au întâlnit, la Craiova, pe noul „Ion Oblemenco”, naționala Suediei, echipă ce a reușit să se califice la Campionatul Mondial din Rusia, de anul acesta, performanță la care România, în era Daumm, nu prea a avut de ce să se gândească.

În fața a aproximativ 20.000 de „juveți”, naționala „dopată” cu încrederea și entuziasmul lupilor tineri, promovați, cel puțin în amicale, de Cosmin Contra, a încercat mult și a reușit destul de puțin, în fața unei naționale a Suediei ce a aliniat, la Craiova, un prim 11 din care nu a făcut parte niciunul dintre titularii dublei de baraj pentru CM, cu Italia, dublă ce a lăsat „squadra azzura” să priveascăMondialul la televizor, pentru prima dată după 60 de ani.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu – Cr. Manea, Săpunaru, D. Grigore, Toșca – Pintilii, R. Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriţă- Ţucudean

Suedia: Johnsson – Larsson, Jansson-cpt., Helander, Hult – Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema – Guidetti, Kiese Thelin

După un meci în care au dat impresia că vor mult dar că de putut e mai greu, tinerii lui Contra s-au impus la limită, România – Suedia 1-0 (0-0), prin reușita belgianului(component al echipei Royal Mouscron-Péruwelz)  Dorin Rotariu, ce a înscris (min.57) la doar trei minute distanță după ce a înlocuit noua vedetă a oltenilor, Mitriță,titular în această partidă.

Conluzia, după cele două amicale, e simplă: Naționala are perspectivă, a câștigat ultimele două  partide amicale, spre deosebire de Suedia ( au pierdut ultimele două meciuri, cu Chile și România), numai că nordicii merg la Mondialul din Rusia iar naționala lui Contra, din fața televizorului, așteaptă meciurile oficiale din Liga Națiunilor.

 

foto: www.digisport.ro

 

Banner