Tăriceanu vrea la Cotroceni

in Parlament/Politică by
Banner

Evenimentul Zilei publică în ediția de astăzi o informație aparent banală, dar care se poate dovedi o adevărată bombă pentru actuala coaliție guvernamentală.

Ziarul patronat de Dan Andronic, personaj bine informat, cu conexiuni solide în mediul politic, anunță candidatura actualului președinte al Senatului, la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Tăriceanu le-a spus colaboratorilor că este „condamnat” să candideze pentru funcţia supremă stat, întrucât este nevoit să-şi pună umărul la creşterea ALDE, partid care a depăşit ca intenţie de vot, în mai toate sondajele de opinie, procentul de 10%, gravitând (potrivit ultimei măsurători Avangarde) undeva la 14-15%.

Liderul ALDE a explicat și că intrarea sa în cursa pentru fotoliul de președinte ar demonta criticile care susţin că ALDE nu este decât o remorcă a PSD și ar urma să fie înghiţită de partidul condus de Dragnea.

Cum era de așteptat, conform surselor EVZ, Liviu Dragnea nu este deloc încântat de o eventuală candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu la Cotroceni, deoarece simulările social-democraților indică riscul major ca grosul voturilor obținute de Tăriceanu ar veni de la susținătorii PSD, nu de la cei ai PNL. În aceste condiții, șansele PSD de a înregistra prima victorie la prezidențiale în aproape 20 de ani, se diminueaza îngrijorător.

Oficial, nu s-a luat nicio decizie. Poate pentru a nu învenina prematur relațiile ce partenerul de coaliție, Liviu Dragnea, Tăriceanu a explicat OFICIAL, vineri, că, dacă va intra în bătălia pentru Cotroceni, nu va face prea curând un anunţ oficial în acest sens. “Eu nu m-am hotărât să anunţ o astfel de candidatură şi nici nu o voi face foarte curând. Nu m-am hotărât dacă să candidez, dacă să nu candidez şi, dacă voi candida, în orice caz nu voi face anunţul de pe acum”, a spus Tăriceanu, citat de Evenimentul Zilei

Banner