World Water Day, celebrată de CATD

in Actualitate/Social by
Banner

Sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie, Ziua Mondială a Apei atrage atenția asupra problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor.

În contextul în care aproximativ 80% din apele reziduale ale lumii sunt deversate în râuri și oceane fără a fi tratate înainte, iar în Europa, peste 85 de milioane de persoane nu au acces la canalizare, modul în care redăm naturii apa uzată, folosită în gospodării, sau cum economisim apa potabilă, sunt aspecte importante pentru orice comunitate. Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei. Și cum educația se face cu succes mai ales în rândul celor mici, copiii de la Grădinița nr. 17 din Târgoviște au vizitat astăzi Stația de Epurare a orașului. Însoțiți de angajați ai Companiei de Apă, preșcolarii au urmărit traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri. De asemenea, copiii au urmărit experimente derulate în Laboratorul Stației de Epurare.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița administrează 13 stații de epurare, peste 425 km de rețea de canalizare și 1363 km de rețea de apă potabilă.

Distribuie pe
Banner