”Tunuri” de criză: de la Loganul de 70.000 de euro la măștile de 8 euro bucata!

in Actualitate/Opinii by
Banner

În cea mai gravă criză cu care s-a confruntat România de la ocupația ”frățească” sovietică încoace, ies la iveală detalii halucinante despre cum înțeleg unii să gestioneze finanțele țării și criza în sine.

Dacă în urmă cu 12 ani, în plină criză economică planetară, guvernul PNL de atunci a plănuia să arunce până la 70.000 de euro pentru un autovehicul Dacia Logan (și erau sute de astfel de vehicule pe lista de achiziții)

FOTO: Proiect de achiziții decembrie 2008, Guvern PNL

Acum, în plină molimă ucigașă, un alt Guvern liberal vrea să dea aproape 8 (opt) euro pe o mască de protecție, adică 12 milioane de euro pentru 1, 7 milioane de măști!

Pentru ca afacerea să fie cu adevărat scandaloasă, nu va fi derulată prin intermediul vreunui furnizor consacrat, specializat și nici nu se pune problema achiziției direct de la producător. NU! Evenimentul Zilei a publicat un articol care ne dă fiori, ilustrând rapacitatea celor în mâinile cărora ne-am pus sănătatea, viața, viitorul copiilor. Și în buzunarele cărora, se pare, ajung bani noștri…

Firma care ”a câștigat” licitația pentru furnizarea celor 1,7 milioane de măști, pentru fabuloasa sumă de 12 milioane de euro, este o… SRL ”care avea un bar în comuna Călugăreni, jud. Giurgiu, Romwine&Cofee SRL. (…) Cu ce se ocupă firma din jud. Giurgiu puteți vedea aici. Nu are ca obiect de activitate vânzarea produselor medicale, nu a făcut-o niciodată, este clar o firmă-paravan.

Omul din spatele acestei panamale (Afacere frauduloasă de mari proporții, C.f. DEX, n.n) este Cătălin Hideg, așa cum au aflat ziariștii de Gândul, cel care potrivit gândul.ro este un controversat afacerist cu legături în sistemul medical, al cărui nume a apărut și în investigația ”Secureanu”.

Gurile rele spun că acest Cătălin Hideg ar fi unul din sponsorii PNL…”

Așadar, rețeta ”clasică”: în vremuri de cumpănă, unii mor iar alții se îmbogățesc!

Sperăm că și acest jaf odios va fi stopat, așa cum afacerea  ”Loganul de 70.000 de euro”, clocită de fostul ministru David (născut Troacă) a fost anulată ca urmare a reacției societății civile.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.