fbpx

Platformă de știri și opinii

Liceenii de la „Carabella” realizează echipamente de protecție pentru medici

in Actualitate by
Banner

Dacă tot este sezonul provocărilor pe rețele de socializare, și Asociația ,,Nație prin educație” s-a gândit să lanseze o provocare, dar nu una virtuală, ci una concretă.

Asociația a propus tuturor echipelor de robotică din România să realizeze echipamente de protecție pe care să le doneze personalului medical din spitale.

Pentru că Dâmbovița ocupă un loc fruntaș în topurile competițiilor de robotică, două dintre cele 5 echipe din județ au răspuns deja provocării.

Este vorba despre echipele ,,Phantom” și ,,Under Construction”, de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella”, despre ale căror reușite vă povesteam luna trecută aici.

Elevii au proiectat viziere de protecție  pe care au reușit să le confecționeze din PET-uri. Pentru că nu se pot abține din a face minuni cu ajutorul tehnologiei, tinerii au asigurat vizierele și cu sisteme de prindere realizate la o imprimantă 3D.

Primele 20 de bucăți au ajuns, sub formă de donație, la Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Multe dintre materialele folosite pentru realizarea vizierelor au fost donate de Sindicatul Învățământ „Spiru Haret” Dâmbovița.

Inițiativa adolescenților i-a bucurat pe medici, aceștia din urmă oferindu-le și sfaturi despre cum pot lucra echipamentele astfel încânt acestea să aibă o eficiență maximă.

Cei care au reușit să aducă echipele de robotică de la „Carabella” la un nivel excelent de cunoștințe, de experiențe acumulate și de reușite sunt profesorii Monica și Liviu Riza.

Tinerii au anunțat că vor mai face donații și către celelalte spitale din județ. În această perioadă ar fi trebuit să participe la o nouă competiție, de la care, cu siguranță, ar fi adus un nou premiu pentru Târgoviște.

Chiar dacă nu se mai întâlnesc fizic, elevii de la „Carabella” continuă să pună la cale tot felul de proiecte frumoase și să se pregătească pentru momentul în care competițiile se vor relua.

Au devenit deja niște nume puternice în domeniul roboticii, fiind printre echipele cu rezultate spectaculoase încă de la începuturile lor, adică de acum 4 ani.

Se pare că nu este totul pierdut și că mai există încă tineri care pot schimba ceva! Urmați-le exemplul!

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top