În situații de criză apar… lașii!

in Actualitate/Opinii/Politică by
Banner

Izolarea impusă de lupta împotriva coronavirus a transformat radical maniera de a ne raporta la problemele curente. Din spectatori pasageri ai realității politico-administrative am devenit observatori atenți, scrupuloși, critici și foarte bine informați!

Desigur, aceia dintre noi care înțeleg că în vremuri de criză nu e loc de parti-pris, unica abordare permisă fiind cea pragmatică, realistă, critică.

Deși avem destule amenințări grave cu care să ne umplem timpul, Guvernul PNL pare a fi într-o nebună întrecere cu însuși VIRUSUL, arătându-ne că o guvernare șubredă, incapabilă, subjugată unor interese meschine și voinței unui om cu un ego supradimensionat, poate fi mai periculoasă pentru propriul popor, decât o molimă care zgâlțâie întreaga planetă!

Demisia de azi a ministrului Victor Costache a fost bomboana de pe colivă! Personaj controversat din pricina inițiativelor scandaloase, care ar fi subjugat sistemul de sănătate intereselor firmelor private – multe cu puternice legături, inclusiv de rudenie în tabără liberala, sau chiar în preajma președintelui Iohannis – Costache a dovedit că demnitarii de rang înalt pot da un nou înțeles termenului ”lichea”, chiar dacă profesional (se spune că) strălucești!

Valul de critici iscat de fuga lui Costache este copleșitor, cu siguranță va lovi nimicitor nu doar pe cel vizat, ci toată șandramaua însăilată de Klaus Iohannis și numită, în stilu-i caracteristic, ”guvernarea liberală”.

Ionel Petre, lider ALDE Dâmbovița, ”biciuiește” năravul d-lui ex-ministru, constatând că ”Victor Costache a ales cea mai simplă variantă: fuga de responsabilitate, fuga din calea românilor supărați”

Fugă de responsabilitate sau teamă față de urmările ministeriatului său, gestul lui Victor Costache este abominabil, prin implicațiile lui.

”Dacă după război mulți viteji se arată, pe timp de „război” începem să numărăm lașii. E ușor să iei decizii doar pentru privați, este simplu să apari la televizor și să anunți că doar bucureștenii vor fi testați pentru depistarea coronavirusului, dar e greu să le răspunzi celor din afara capitalei, care îți spun indignați că este discriminare pe față. Astfel că, Victor Costache a ales cea mai simplă variantă: fuga de responsabilitate, fuga din calea românilor supărați, demisia! Când a finanțat o unitate medicală privată, la care era angajat, în timp ce deținea și calitatea de ministru, nu și-a înaintat demisia de onoare. Acum a făcut rost de ea? De ce? Pentru că funcția este prea mare pentru un om atât de mic într-o situație de criză? Pentru că situația este scăpată de sub control?

Victor Costache a fugit din fața românilor în plin moment de criză a sănătății, când nu sunt suficiente cadre medicale care să trateze bolnavii, când nu sunt suficiente echipamente de protecție pentru cei din linia I, când au început să curgă cazurile de deces din cauza COVID-19. A fugit în momentul în care aceste aspecte trebuiau gestionate eficient, rapid, cu capacitatea pe care ar trebui să o aibă un adevărat ministru al sănătății! Vedem ce va urma…

Dragi autorități, nu mai este timp pentru jocuri politice. Este nevoie de specialiști desăvârșiți care să salveze populația de această nenorocire. Vă rugăm să fiți responsabili, vă rugăm să vă respectați pe voi, să ne respectați pe noi, să îi respectați pe adevărații eroi, cei expuși permanent, care stau în linia I, fără armele necesare împotriva coronavirusului!

Ionel Petre, Președinte ALDE Dâmbovița”

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.