fbpx

Platformă de știri și opinii

COVID-19| Primăria Târgoviște sprijină persoanele vârstnice

in Actualitate/Administrație by
Banner

Miercuri, 25 martie, Daniel Cristian Stan a realizat o nouă sesiune video prin care le-a vorbit cetățenilor despre responsabilitate, despre recomandările care au devenit obligații, despre solidaritate și despre acțiunile pe care administrația locală târgovișteană le desfășoară în această perioadă pentru a preveni răspândirea  coronavirusului.

„Încă de la bun început vreau să fac o precizare referitoare la simplificarea unor chestiuni pe care le sesizăm. Primesc foarte multe mesaje de la oameni care spun că străzile sunt pline. Vreau să precizez faptul că în această perioadă a stării de urgență, Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală, care este în subordinea operativă a Inspectoratului Județean de Poliție, au capacitatea legală de a sancționa asemenea atitudini și încălcări, deci nu Primăria municipiului Târgoviște. Fac această precizare pentru că este mai simplu dacă o persoană, care sesisează o anumită încălcare, sesizează direct aceste organe, pentru că noi primim, după aceea dăm mai departe…nu cred că este modul cel mai constructiv. 

Se are în vedere și o restricție pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Este o restricție care, de asemenea, cunoaște anumite paleative, persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani au permisiunea de a părăsi locuința, în intervalul orar 11:00-13:00, strict pentru motive legate de deplasare pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, asistență medicală, alte motive justificate. Iar pentru interes profesional sau realizarea de activități agricole nu există niciun fel de restricție, bineînțeles, cu obligația de a dovedi aceste activități. 

Administrația locală târgovișteană realiza și realizează, în continuare, o activitate de monitorizare a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. În acest moment avem o monitorizare clară: 273 de persoane care nu beneficiază de alte mijloace de întreținere și le furnizăm tot ceea ce este necesar.

Avem un număr – 0742087920 – este un număr non-stop la care puteți sesiza aspecte legate de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, dacă sunteți în această situație sau cunoașteți o persoană care este în această situație și nu are susținători sau orice altă formă de ajutor. 

Administrația locală târgovișteană, prin Direcția de Asistență Socială vă stă la dispoziție non-stop, însă vreau să fac o precizare. Tocmai pentru că suntem într-o perioadă foarte delicată fac și un apel la responsabilitate. Am primit telefoane de la persoane care nu doreau alimente, nu doreau medicamente, în schimb doreau să vină cineva de la Primărie să le plimbe câinele. 

Mi se pare o chestiune care chiar nu are ce să caute în situația în care ne aflăm, de aceea fac un apel la responsabilitate. Poate că în această perioadă avea nevoie de medicamente, de hrană. Bineînțeles că nu am dat curs acestei solicitări însă primim și asemenea tipuri de solicitări.

Am identificat și continuăm să realizăm această activitate și prin Poliția Locală și prin Direcția de Asistență Socială, vorbim despre persoane fără adăpost, oferim acestor persoane variante astfel încât să evităm situații neplăcute.

Vreau să mai fac mențiunea că la nivelul instituțiilor publice care sunt sub coordonarea Primăriei Târgoviște am implementat deja măsurile privind respectarea distanței de siguranță de minimum 1,50 m. 

În final, vreau să salut inițiativa unui magazin din municipiul Târgoviște. Am primit din partea din partea BricoStore o adresă, la acest moment este cam singurul mare magazin care își arată sprijinul și ne pune la dispoziție locurile de parcare în vederea amplasării de corturi, utilitățile, personalul, în vederea desfășurării activității de voluntariat, pentru combaterea COVID-19. Cred că este o inițiativă absolut lăudabilă și poate constitui un exemplu de solidaritate umană, de solidaritate socială, de empatie și de tot ceea ce este necesar în momentul de față să facem pentru a fi uniți și pentru a combate împreună efectul acestei pandemii.

Așadar, este necesar și obligatoriu să rămânem în casă și să respectăm măsurile impuse, iar cu răbdare, cu credință în Dumnezeu, vom trece și peste această perioadă. Depinde numai de noi!, a declarat Daniel Cristian, primarul municipiului Târgoviște.”, a afirmat Daniel Cristian Stan în timpul declarației video pe care o puteți viziona aici.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top