Incompetența și prostia ucid la fel de eficient!

in Opinii/Sănătate/Social by
Banner

Cazul de la Corbii Mari, relatat de presa dâmbovițeană, scoate în evidență două aspecte, în egală măsură mortale: incompetența autorităților și inconștiența oamenilor (să nu folosesc un termen mult mai dur!).

Pe scurt, este vorba de un cetățean din Corbii Mari, patron de magazin sătesc, care a apelat la serviciile unei clinici private din București, pentru dializă. Acolo ar fi fost infectat cu coronavirus de un alt pacient, care între timp ar fi și murit din pricina virusului Made in China, spun rudele bărbatului.

Până aici, ar fi vorba doar de incompetența autorităților și despre culpa celor de la clinica privată, care nu au respectat normele sanitare privind izolarea bolnavilor suspectați că ar fi infectați. Însă povestea este mult mai gravă! Bărbatul din Corbii Mari a fost trimis acasă, fără nicio măsură de precauție/izolare, spun rudele bărbatului, deși existau suspiciuni privind existența unor pacienți contaminați – unul a și murit din pricina coronavirusului, la scurt timp.

Și pentru că o așa colivă avea nevoie și de bomboană, Bărbatul din  Corbii Mari a fost vizitat acasă de ”foarte multe rude”, care au mers la el pentru că se simțea rău!

Să vorbim despre inconștiența bărbatului și a rudelor acestuia, care ar fi putut să transmită virusul la sute de oameni nevinovați?

Să vorbim despre neglijența clinicii private în cauză, pentru că tot vrea jupân Costache de la Sănătate să ne transforme în sclavii ”privaților”?

Să vorbim despre incompetența crasă a autorităților care, asemenea bolșevicilor de la Beijing, ascund informații importante, care ar putea salva vieți, doar pentru ca nu cumva să dea rău în statisticile călduțe pe care ni le prezintă o dată pe zi?

Când nebunia se va termina, mulți dintre cei care se află acum ”la butoane”, pe diferite paliere ale deciziei politice, ar trebui să primească un concediu permanent…. pentru binele tuturor!

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.