Deputat Claudia Gilia: GUVERNUL NU ÎI POATE ABANDONA PE BĂTRÂNI!

in Opinii/Politică/Social by
Banner

Suntem în faţa unei demonstraţii de incapacitate a actualilor guvernanţi de a gestiona criza. Dincolo de faptul că noile restricții anunțate de Președinte vin extrem de târziu, ele nu au fost însoțite de soluţii reale pentru românii aflaţi în carantină și izolare.

Mai mult, în ceea ce privește interdicția de a părăsi domiciliul, care privește persoanele de peste 65 de ani, ea nu este aplicabilă în mod real. De ce? Pentru că lipseşte un mecanism coerent care să se aplice la nivel local.

Practic,  autoritățile locale nu au prevederile legale şi posibilităţile financiare de a  face faţă acestor sarcini. În lipsa acestora, nu se face altceva decât o condamnare a seniorilor la dispariție prin înfometare sau prin lipsa tratamentului recomandat de medici.

Nu toți vârstnicii au copiii sau rudele în apropiere, iar primăriile nu au, realist vorbind, capacitatea de a asigura tuturor alimente și medicamente pe perioada acestei măsuri.

Guvernul României este obligat să intervină urgent pentru gestionarea acestei situații, cu o legislaţie clară pe care autorităţile locale să se sprijine ca să-i poată ajuta pe seniori!

Conf.univ.dr. Claudia GILIA,

Dep. PSD de Dâmbovița

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.