fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Corneliu Ștefan: Este nevoie de sânge! Mergeți și donați!

in Actualitate by
Banner

Pentru că nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea situației epidemiologice, autoritățile din România fac apel către oameni să vină să doneze și îi asigură de toate măsurile de protecție.

„Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus. Este foarte important ca activitatea de donare de sânge să continue! Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge”, transmite Ministerul Sănătății.

Celor care au ales să lase la o parte zvonurile cum că donarea de sânge ar fi nesigură în această perioadă se alătură și liderii social-democraților dâmbovițeni.

Astfel, marți, 24 martie 2020, Corneliu Ștefan, deputat PSD și președintele PSD Dâmbovița, a mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița unde a donat sânge pentru a-i sprijini pe românii aflați în nevoie.

I-au urmat exemplul și Carmen Holban – deputat PSD, Vlad Oprea – președintele PSD Titu, dar și ceilalți colegi din organizația PSD Titu.

Vă amintim că poate dona sânge orice persoană cu vârsta între 18 și 60 de ani, cu o greutate de peste 50 de kilograme. Condiția este să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu fie sub tratament pentru diverse afecțiuni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înainte, iar pentru femei – să nu fie însărcinate sau în perioada menstruală.

În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde este verificată starea de sănătate a donatorului.

De asemenea, donatorii primesc măști și se efectuează dezinfecția riguroasă a mâinilor.

Există posibilitatea de programare prin telefon sau prin e-mail, nefiind nevoie de un drum în plus special pentru acest lucru.

Pornind de la exemplul personal, dep. Ștefan îi îndeamnă pe dâmbovițeni să nu ezite să fie alături de cei care au nevoie de sânge mai mult ca oricând. ”Recompensa e gândul bun că, probabil, ați salvat viața cuiva!”, spune Corneliu Ștefan.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top