fbpx

Platformă de știri și opinii

S-a întors roata! Chindia a egalat FCSB în minutul 90 și a smuls un punct URIAȘ

in Sport by
Banner

După două înfrângeri frustrante în primele trei meciuri oficiale din 2020, Chindia a produs surpriza ultimei etape a sezonului regular: 1-1 cu FCSB pe Arena Națională, cu gol în minutul 90 marcat de croatul Filip Dangubic, la capătul unui atac prelungit al echipei lui Viorel Moldovan. Până atunci, gazdele dominaseră steril ostilitățile, după reușita lui Miron (14), desemnat ulterior omul meciului de către comentatorii televiziunilor centrale. Chindia a stat la cutie și s-a mulțumit să aștepte finalul, fără prea multe emoții la buturile lui D. Moldovan, chit că diferența de valoare a fost una imensă, 35 milioane de euro lotul FCSB-ului vs. 6 milioane de euro Chindia. Încrederea și curajul din partea a doua a mitanului secund au dat roade: dâmbovițenii s-au dus spre careul lui Vlad în ultimul sfert de oră. Incursiunea lui Piftor a fost urmată de o fază colectivă de atac, din care a ieșit golul lui Dangubic, precedat de un posibil penalty la Benga.

Reușita a fost sărbătorită pe teren și în tribune, de fanii veniți în număr mare de la Târgoviște, care au dominat în multe momente fondul sonor al Arenei Naționale. Prelungirile au fost tensionate, dar scorul a rămas același: un rezultat de ținut minte, o injecție de moral înainte de play-out și, cel mai important, o mare palmă dată celor care s-au grăbit să cânte prohodul Chindiei. Târgoviștea intră în playout cu 13 puncte și are de jucat 14 finale – cum au scris fanii pe un banner la București – pentru a rămâne în Liga I și a reveni în vară acasă. Cel mai probabil, roș-albaștrii vor juca în deplasare în primele două runde din playout, la Sibiu și Voluntari.

Derapaj uluitor sport.ro!

Imediat după finalul meciului, site-ul sport.ro a afișat un titlu revoltător cronicii meciului de pe Arena Națională. „FCSB s-a prăbușit în fața săracilor Ligii I”. În mediul online și nu numai, fanii Chindiei au luat foc și au condamnat reacția reprobabilă a celor care administrează site-ul de sport. „Așa se face presă în România anului 2020, a scris cunoscutul jurnalist Adrian Dobre” pe Facebook, în timp pe pagina suporterilor Chindiei a titrat: „Plâng mulți în seara asta”, reacții care au adunat, la rându-le, numeroase comentarii. Nu este prima dată când o nou-promovată este tratată în acest fel de către presa centrală. Tot după un meci cu FCSB, și tot pe Arena Națională (0-0), Academica Clinceni a fost numită „un ciot” pe burtiera postului Digi.

Foto: AFC Chindia Târgoviște

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top