fbpx

Platformă de știri și opinii

Susținere internațională pentru Laura Gorghiu

in Actualitate/Educație by
Banner

Universitatea „Valahia”  îşi alege astăzi viitorul rector. Laura Gorghiu, prorector timp de opt ani al universității târgoviștene, a avut o campanie vizibilă, orientată spre dialog şi soluţii, atrăgând numeroşi susţinători de prestigiu din stăinătate.

Ron Blonder, şefa Grupului de Educaţie Chimică, Departamentul de predare a ştiinţelor al Institutul Weizmann de Ştiinţă: Este privilegiul meu să mă exprim în favoarea profesoarei Laura M. Gorghiu şi să susţin pe deplin promovarea în funcţia de rector al Universităţii „Valahia” din Târgoviste. O cunosc pe profesoara Gorghiu de când am început în colaborare proiectul nostru european, în urmă cu aproximativ 8 ani, şi urmăresc îndeaproape activitatea ei de atunci. În toţi aceşti ani, activitatea sa ştiinţifică şi personalitatea ei sunt ca un far călăuzitor în Comunitatea Educaţiei Chimice.

Andrew C. Bullough, cercetător principal la Institutul Sheffield de Educaţie: De-a lungul timpului, împreună, în cadrul proiectului Engage, am dezvoltat o legătură puternică cu Laura şi echipa Universităţii „Valahia” din Târgovişte, bazată pe încredere şi înţelegere reciprocă. Am apreciat acest parteneriat. Laura a fost cea mai activă parteneră în realizarea proiectului nostru. Acest lucru a fost remarcat şi de evaluatorul nostru independent, Dr. Stella Mascarenas Keyes, care a comentat cu privire la succesele Laurei şi ale echipei UVT, de aceea am preluat acest extras direct din raportul final de evaluare pentru a vi-l împărtăşi.

Monica Divitini, profesor de tehnologie avansată, Departamentul de Informatică şi Ştiinţa informaticii, Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie: În toţi aceşti ani, am ajuns să o apreciez pe prof. Gorghiu ca o membră activă a comunităţii internaţionale de cercetare, implicată laborios în diverse proiecte educaţionale şi de cercetare orientate spre introducerea sau extinderea rolului TIC în educaţie. În decursul colaborării noastre, prof. Gorghiu s-a dovedit a fi un cercetător angajat, un manager ştiinţific dedicat, un profesor entuziast şi un om de echipă de excepţie.

Maria Kordaki, conferenţiar universitar, Departamentul de Tehnologie Culturală şi Comunicare, Universitatea Egeană: Pe baza colaborării mele de cinci ani cu Dr. L.M. Gorghiu, pot afirma că are o personalitate carismatică prin prisma abilităţilor extraordinare de comunicare şi organizare, spirit de echipă, capacităţi de conducere eficiente, gândire pozitivă, autenticitate, precum şi capacitatea de a acţiona calm, rapid şi inteligent pentru a rezolva problemele.

Rachel Mamlok, şefa Centrului Naţional de Chimie al Institutul Weizmann de Ştiinţă: Am fost întotdeauna impresionată de personalitatea remarcabilă a profesoarei Laura Gorghiu şi de capacitatea ei de a împărtăşi ideile sale cu ceilalţi parteneri şi de a colabora cu ei.

Yael Shwartz, şefa Centrului Naţional pentru profesorii de ştiinţă şi tehnologie, Institutul Weizmann de Ştiinţă: Aş dori să subliniez că prof. Gorghiu demonstrează performanţe deosebite în toate celelalte criterii academice: management, predare, îndrumarea studenţilor şi a absolvenţilor, elaborarea granturilor de cercetare şi a publicaţiilor. Prof. Gorghiu contribuie continuu şi semnificativ la comunitatea [ştiinţifică] prin îmbunătăţirea predării ştiinţei în România, în Europa şi pe plan internaţional.

Sursa:lauragorghiu.ro

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top