fbpx

Platformă de știri și opinii

Județul Dâmbovița este promovat la Târgul de Turism al României

in Actualitate by
Banner

Județul Dâmbovița se află și anul acesta printre cei care propun calitate în ceea ce privește turismul.

Pentru a face cunoscute atracțiile turistice din Târgoviște, dar și din restul județului, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte participă la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, care se desfășoară în perioada 20 – 23 februarie 2020, în pavilionul B2 – Romexpo București.

La această ediție a Târgului de Turism, Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște îi așteaptă pe cei dornici de călătorii  la un stand comun, dotat cu materiale complexe despre cele mai importante locuri din Dâmbovița.

„Obiectivul general al participării la acest târg îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului, prin intermediul promovării la nivel național, a potențialului turistic cultural şi natural local.”, a transmis CJD.

Joi, 20 februarie 2020, a avut loc deschiderea târgului, unde au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole,  viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, managerul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cîrstina și reprezentanți ai SC Carpatmontana Serv SA. Cu toții  au intrat în dialog cu vizitatorii standului și s-au bucurat să vadă că pe mulți îi interesează să cunoască din atracțiile turistice, deloc puține, din Dâmbovița.

Standul județului Dâmbovița a fost vizitat și de Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, dar și de Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu care președintele CJD, Alexandru Oprea, a avut discuții despre potențialul turistic al județului Dâmbovița.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a subliniat importanța participării la eveniment, ținând cont de potențialul cultural, istoric și turistic al județului: „Vă mulțumesc pentru faptul că ați acceptat invitația noastră de a vizita standul de promovare al județului Dâmbovița. Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Primăria Municipiului Târgoviște, continuă activitățile de promovare a județului și a municipiului și iată că avem și de această dată un stand comun. Suntem prezenți pentru că am considerat că este necesară o promovare susținută a obiectivelor noastre turistice – avem ce oferi celor care doresc să ne viziteze (…). Se vor vedea cu siguranță rezultatele acestor demersuri în creșterea numărului de turiști. Sunt semne bune în ceea ce privește infrastructura turistică, sunt investitori privați care construiesc hoteluri în municipiul Târgoviște. Capacitatea de cazare a orașului este acoperită, lunar, în proporție de până la 100%.”

Și Monica Ilie, viceprimarul municipiului Târgoviște, a transmis un gând: „Este firesc să fim prezenți aici, dacă ne gândim la privilegiul pe care orașul Târgoviște l-a avut de-a lungul istoriei și la încărcătura patrimoniului, la remodelarea urbană, aflată în plină desfășurare în municipiu, dacă ne gândim și la nota academică imprimată de Universitatea Valahia; sunt doar câteva motive pentru care municipiul Târgoviște să fie o destinație aleasă nu doar pentru o vizită de o zi. La acestea se adaugă o multitudine de evenimente cultural-artistice care se desfășoară, evenimente sportive de anvergură națională și internațională, care au loc la Complexul Turistic de Natație, una dintre cele mai moderne baze sportive din România. (…) Această promovare turistică nu este una care să se limiteze la un eveniment sau două, este un proces continuu, care necesită resurse financiare, timp, și care trebuie să se desfășoare pe mai multe paliere.”

Târgul de Turism al României de la Romexpo râmâne deschis până pe data de 23 februarie.

Alături de locurile fascinante propuse de Dâmbovița, Bistrița-Năsăud, Constanța, Ialomița, Buzău și multe alte zone din România, puteți vedea și standuri spectaculoase cu oferte de vacanțe în Malta, Bulgaria, Grecia, Maroc și multe altele.

Târgul este deschis pentru oricine dorește să afle mai ulte informații despre atracțiile turistice din România sau de peste hotare și vrea să găsească oferte personalizate și convenabile pentru vacanțe și servicii de calitate.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top