Universitatea ”Valahia”, la răscruce!

in Actualitate/Educație by
Banner

Pentru prima oară în istoria sa, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște face din alegerile interne un eveniment care captivează atenția întregii comunități, preluând din instrumentarul atribuit îndeobște activității politico-electorale. Și tot pentru prima dată de la înființare, Universitatea târgovișteană ar putea avea… o doamnă rector!

Cele două echipe care se confruntă în încercarea de a primi încrederea (și voturile!) electorilor din Universitate, au fost permanent în atenția presei și a societății civile, alegerile pentru funcția de rector nemaifiind un eveniment cu circuit închis.

Echipa creditată cu prima șansă, joi, 20 februarie (data alegerilor!) este cea care o are în centru pe conf. univ.dr. Laura Gorghiu. Pe pozițiile de potențiali prorectori regăsim, în echipa amintită, alte două personalități cu solidă reputație în mediul universitar: conf.univ.dr. Henri Coandă și prof.univ.dr. Silviu Miloiu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați istorici pe care îi are, în acest moment, România.

Invitați în emisiunea PUNCTUL PE I de la Columna Tv, cei trei au vorbit despre proiectul managerial pe care îl propun colegilor din Universitate și care, deși este extrem de elaborat și cuprinzător – cu date, termene și soluții punctuale pentru tot ce înseamnă funcționarea și dezvoltarea unei universități – se poate rezuma în două idei simple:  trebuie pusă în centru preocupărilor pregătirea studenților, dublată de consolidarea prestigiului Universității.

 ”Noi ne propunem ca tot ceea ce facem să facem mai bine pentru studenți. (…) Sunt schimbări fantastice, dar noi trebuie să pregătim niște oameni care peste 20 de ani vor lucra nu-știm-unde și nu-știm-cu-ce. Dar trebuie să fim vizionari, să îi pregătim cât mai bine”, după cum a declarat d-na Laura Gorghiu, candidat pentru poziția de rector al Universității ”Valahia” din Târgoviște.

Redutabilă prin componență și valoare profesională, echipa constituită în jurul d-nei conf.univ.dr. Laura Gorgiu mizează nu doar pe continuitate, inovație, cercetare și dezvoltare, ci și pe susținerea întregului corp profesoral din Universitate, fără de care orice demers de modernizare și dezvoltare este sortit eșecului.

Conf. univ.dr. Henri Coandă, decanul Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației  este convins că mai important decât orice plan managerial, este omul care își asumă proiectul în cauză, fapt pentru care la alegerile de joi, voturile se vor duce către cei care se bucură de încrederea colegilor.

Având șansa de a deveni prima femeie rector al Universității ”Valahia”, Laura Gorghiu este încrezătoare că mesajul său și al echipei din care face parte a fost bine primit de corpul profesoral din universitate. Indiferent de rezultat, mai spune Laura Gorghiu, ”…noi vom fi aceeași oameni ca și până acum. Și vom pune Universitatea pe primul loc”

Cu optimism, despre alegerile de joi a vorbit și profesorul Silviu Miloiu, care le-a cerut colegilor din Universitatea ”Valahia” să creadă în programul bine structurat și în echipa din care face parte, pentru că are soluții și, mai mult decât atât, o victorie a trio-ului Gorghiu-Miloiu-Coandă ar fi, în primul rând o victorie a lor, a celor care vor să contribuie la clădirea unui viitor mai bun pentru Universitatea ”Valahia”, pe criterii morale și profesionale incontestabile.

 

Banner