fbpx

Platformă de știri și opinii

Atac incalificabil la adresa unui candidat la funcția de rector al Universității „Valahia”. Laura Gorghiu reacționează prompt

in Actualitate/Educație by
Banner

În preziua alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Valahia”, Laura Gorghiu este supusă unei încercări de intimidare fără precedent în spațiul universitar.

Gorghiu este acuzată, într-un ziar online, că, în urmă cu 16 ani (!!!), ar fi obținut fraudulos titlul de conferențiar. Aceasta dă o replică promptă detractorilor, într-un mesaj adresat comunității academice:

„Asistăm în ajunul alegerilor la o situație unică în istoria Universității noastre. După cum știți, pe data de 8 februarie mi-am depus candidatura pentru alegerile de rector. Aceasta a fost validată pe 11 februarie de Biroul Electoral al Universității. Pe 13 februarie, în urma unei sesizări a domnului Dumitru Goldbach, referitoare la presupuse nereguli privind dosarul meu de concurs de conferențiar de acum 16 ani !!!, Ministerul a solicitat o copie conform cu originalul a acelui dosar. Vă reamintesc, stimați colegi, că în perioada respectivă dosarele de concurs pentru conferențiar și profesor erau verificate, avizate și aprobate de către Minister. Astăzi, am aflat cu surprindere că împreună cu Universitatea noastră suntem acționați în instanță pentru anularea titlului de conferențiar, obținut în condiții absolut legale.

După cum probabil că ați constatat, se exercită în acest final de campanie electorală acțiuni de intimidare și presiuni asupra multora dintre noi și, în special, asupra mea. Este o stare de asediu!

Mă cunoașteți de multă vreme, știți că sunt un om corect și vă promit că nu voi ceda acestui șantaj la care sunt supusă.

Mă bazez că veți fi alături de mine în această luptă. Împreună vom câștiga!

Cu prietenie,

Laura Gorghiu”

Este cel puțin suspect faptul ca Ministerul Educației își atacă în Justiție propria decizie dată în urmă cu 16 ani. Totodată, surprinde rapiditatea (6 zile!!!) cu care Ministerul a dat curs  sesizării unui cadru didactic angajat recent în Universitate, cunoscând faptul că sunt sute de memorii care zac în sertarele Ministerului de ani de zile! Se pune întrebarea ce interese sunt în joc și cine dorește denigrarea Universității „Valahia”.

Quo vadis „Valahia”?

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top