Rețea destructurată. Vindeau (teoretic) mobilier Versace. Practic însă doar falsuri, extrem de scumpe

in Actualitate by
Banner

O rețea de falsificatori de mobilă a fost destructurată astăzi, 18 februarie, de polițiștii dâmbovițeni. Este vorba de o firmă din Ilfov ce asambla mobilier cu însemnele celebrei firme Versace, ceea ce ridica valoarea finală de vânzare, a mobilierului. În fapt, era vorba de asamblarea unor piese de mobilier aduse din Turcia peste care era aplicată, fără drept, celebra siglă.

La data de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște au efectuat 5 percheziții la sediul unui agent economic din județul Ilfov, la atelierul și punctele sale de lucru din Popești- Leordeni si București, acesta fiind bănuit de contrafacerea și comercializarea unor obiecte de mobilier ce aparțin unor mărci înregistrate, infracțiuni prevăzute de Legea nr.84/1994.

În urma descinderilor, au fost indisponibilizate mai multe obiecte de mobilier( peste 620 de scaune, 125 de spătare pentru scaune, 171 de mese, 9 seturi de dormitoare) susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, începând cu luna ianuarie a anului 2019 și până în prezent, o femeie, de 42 de ani, din București, reprezentantul unei societăți comerciale, ar fi achiziționat din Turcia elemente de mobilier ce purtau însemnele unor mărci înregistrate și susceptibile a fi contrafacute, pe care le-ar  fi asamblat la un depozit din județul Ilfov.

Ulterior, bunurile ar fi fost comercializate către diverși agenți economici din țară.

Bănuita ar fi comercializat mobilierul și pe raza județului Dâmbovița, către un agent economic din Târgoviște, care, la rândul lui, l-ar fi vândut altor persoane fizice.

În cauză, se continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale.

Urmeaza să se stabilească prejudiciul cauzat.

În prezent, cei doi bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

Distribuie pe
Banner