fbpx

Platformă de știri și opinii

DB| Temperaturi neobișnuite, pentru luna februarie. Vezi cum va fi vremea până la 1 martie

in Actualitate/Utile by
Banner

Dintr-o anumită perspectivă vremea chiar a luat-o razna. La Târgoviște au fost 18 grade Celsius, în 18 februarie, iar temperaturile se anunță chiar mai ridicate, la final de februarie.

Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar concluzia nu poate fi decât una singură: iarnă va fi…doar în calendar.

Prognoze meteo 17 februarie – 1 martie

Conform unui anunț al celor de la ANM, pentru Muntenia, în perioada 17 februarie -1 martie vremea va fi neobișnuit de caldă:

 

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât normal în luna februarie. Totuși, vor fi alternanțe de regim termic între intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative și cele cu temperaturi mai ponderate. În perioada 23 – 26 februarie, maximele vor fi de 13…17 grade, iar minimele de 1…6 grade. În restul intervalului sunt estimate valori diurne de 7…10 grade și nocturne de -2…2 grade, mediat regional. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar în mare parte a regiunii, ploi locale, dar slabe cantitativ, urmând a fi în perioada 19-20 februarie și posibil între 26 și 28 februarie.

La Târgoviște, județul Dâmbovița, s-a înregistrat o maximă record, de 18 grade Celsius, în data de 18 februarie. Temperaturile maxime vor scădea însă în zilele următoare, cu maxime ce vor ajunge doar  până la 10 grade Celsius (până sâmbătă, 22 februarie). Ulerior însă, conform meteorologilor, în intervalul 25-26 februarie, este posibil să fie înregistrate și maxime de 19-20 de grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, situația este îngrijorătoare,în sensul în care, cu excepția zilelor de 19-20 februarie, când se vor înregistra ploi neînsemnate cantitativ, până la finalul lunii februarie șansele de precipitații sunt apropiate de zero, conform prognozelor.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top