fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviste | Licean umilit de proprii colegi. IȘJ, IPJ și CJ al Elevilor reacționează, după apariția imaginilor

in Actualitate by
Banner

Un elev, de la un liceu târgoviștean, a fost umilit de proprii colegi, ce l-au forțat, sub amenințarea cu bătaia, să facă genoflexiuni și flotări. Cazul ar fi rămas necunoscut, pentru că nu a fost făcută nicio plângere, dacă filmarea cu incidentul nu ar fi fost postată pe youtube.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița s-a autosesizat și va decide măsuri în acest caz. Au reacționat și cei de la IPJ Dâmbovița sau Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița.

Elev umilit de colegi, la Liceul Auto din Targoviste.

Incidentul a avut loc în urma cu două zile (10 februarie) la Liceul Auto din Târgoviște. Elevul a fost pus de colegi să facă genoflexiuni si flotări, pentru ei, sub amenințarea că dacă nu le execută corect va primi căte o palmă de la fiecare. Ulterior imaginile au fost urcate pe youtube, de unul dintre colegii liceanului. Acum postarea nu mai este disponibilă, decât în variantă blurată (detalii aici ).

Foto– captură postare youtube, elev umilit la Târgoviște

Reacții

Imaginile au ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița ce a transmis un comunicat de presă (12 februarie 2020), în care anunță că se vor lua măsuri.

“In data de 10 februarie 2020, in timpul pauzei de la 10, trei elevi din cadrul Liceului Tehnologic Transporturi Auto din Târgoviște au umilit și lovit un coleg. Agresiunea a fost filmată si postata pe Youtube de către un coleg, fiind preluata de institutii de presa la nivel local si național , astăzi, 12 februarie 2020. Conducerea unității a convocat astăzi comisia de prevenire și combatere a violenței. Elevii implicați sunt in prezent consiliati de psihologul școlii. Poliția Municipiului Târgoviște s-a autosesizat si a început cercetările.” 

Au transmis cei de la ISJ Dâmbovița.

Foto-Comunicat CJ ala Elevilor Dambovita

Și elevii din Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița au reacționat.

”Susținem demersurile inițiate de conducerea liceului și de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița cu privire la desfășurarea unei anchete interne având scopul de a lămuri situația în fapt și de a aplica sancțiuni. În același timp, considerăm că, pe lângă existența unor măsuri punitive, ar trebui implementate măsuri de prevenție în ceea ce privește cazurile de agresiune în mediul școlar, incidentul nefiind unul izolat.

Considerăm că mediul școlar trebuie să fie unul sigur și că transmiterea unor valori personale care să asigure acest fapt, precum și dezvoltarea unor relații strânse între membrii comunității școlare ar trebui să fie priorități în orice unitate de învățământ.”

Se spune în comunicatul semnat de președintele Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița, Andrei-Mihai Moater.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top