fbpx

Platformă de știri și opinii

Călin D. Oros, gânduri pentru candidații la funcția de rector al Universităţii „Valahia”

in Actualitate by
Banner

După două mandate în care a atras de partea Universității „Valahia” oameni bine pregătiți, proiecte importante, investiții majore și a a ajuns la rezultate deosebite, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros se pregătește să predea ștafeta.

Peste o săptămână vor avea loc alegerile pentru ocuparea poziției de rector, iar la vot se vor prezenta 275 de cadre didactice și 50 de studenți.

Așa cum vă prezentam într-un articol anterior, cei care și-au depus candidatura pentru funcția de rector sunt conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu și conf. univ. dr. Iulian Nicolae Udroiu.

candidații la funcția de rector

Într-o conferință de presă susținută miercuri, 12 februarie 2020, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, întebat dacă are să le transmită ceva celor doi candidați, afirmă:

„Le urez, în mai mare sau mai mică măsură, succes! Am fost întrebat zilele trecute cum văd eu că ar trebui să arate un rector al Universității, care ar fi calitățile pe care un rector trebuie să le aibă.

În primul rând, un rector trebuie să își iubească meseria, adică trebuie să fie un bun profesor și  să își dorească să fie un bun profesor. În al doilea rând, cred că trebuie să fie o persoană determinată, adică o persoană care să dorească să se implice în dezvoltarea Universității, din toate punctele de vedere.

Universitatea înseamnă educație și cercetare. Partea de administrație este o parte secundară, cu siguranță, pentru un rector. În al treilea rând, cred că rectorul trebuie să fie inteligent. De asemenea, acesta trebuie să fie un diplomat, asta pentru că lucrează cu oameni de o anume factură intelectuală, lucrează cu studenții care sunt niște tineri deosebiți și de la care avem pretenții fiindcă vrem să le modelăm caracterul.

Rectorul trebuie să fie diplomat pentru a se putea integra în mediul academic din întreaga țară, în mediul politic din întreaga țară și, de asemenea, trebuie să știe să se comporte la nivel diplomatic în țară și în străinătate. Cred că rectorul trebuie să aibă imaginație, trebuie să gândească nu pentru ziua de mâine, ci pentru ziua de poimâine, trebuie să își asume anumite riscuri, iar asta înseeamnă să intuiască ce se va întâmpla.

Nu în ultimul rând, rectorul trebuie să aibă puțină carismă. Această carismă poate fi luată de la forma simplă de prestanță academică și poate merge până la așa de mult discutata aroganță. Cred că și asta trebuie să existe puțin.”

Conf. univ. dr. Călin Dinu Oros susține că ambii candidați sunt din echipa alături de care a lucat pe parcursul celor două mandate de rector: „De 8 ani, toți cei care sunt în Universitate sunt în echipa mea. Unii au într-o parte mai mult, alții au în altă parte.”

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top