fbpx

Platformă de știri și opinii

24 ian 2020

Mica Unire sărbătorită (și) la Târgoviște (foto-video)

in Actualitate by
Banner

Mica Unire (24 ianuarie 1859) a fost sărbătorită și la Târgoviște. Fără fast și departe de manifestările (ca amploare) ce îndeobște sunt organizate de 1 decembrie, cei 161 de ani ce au trecut de la unirea Țării Românesti cu Moldova nu au beneficiat decât de un program redus de sărbătoare. Aproximativ o oră, cu tot cu recitalul de final al orchestrei ”Chindia”, a durat programul din agora ( cel la care este chemat si publicul larg), ce a avut loc în piața ”Mihai Viteazu” din Târgoviște.

24 ian 2020
24 ianuarie 2020. Târgoviște, piața ”Mihai Viteazu”.

După scurte alocuțiuni ale oficialităților (prefect de Dâmbovița, primar Târgoviște și președintele CJ Dâmbovița) cei aproximativ 200 de participanți la eveniment (mai mult oficialități și reprezentanți ai partidelor politice) au asistat la o scurtă (și aceasta) defilare a gărzii de onoare.(video)

Toată manifestarea s-a încheiat, ca de obicei, cu tradiționala Horă a Unirii, ce, și în acest caz, a fost, într-un fel, pe repede înainte. (video)

Întregul moment, dedicat sărbatorii, nu a durat decât 30 de minute, fiind încheiat de un program artistic susținut de orchestra populară ”Chindia”, a Centrului de Cultură Județean Dâmbovița.

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top