Andrei Plumb: ”NU candidez pentru nicio funcție. Rămân un membru devotat echipei PSD”

in Politică by
Banner

Vicepreședinte al PSD Dâmbovița, Andrei Plumb a fost constant ținta atacurilor nu doar din partea adversarilor politici, din exterior, ci și a celor din interiorul partidului. În lipsă de altceva, a fost acuzat că este fiul Rovanei Plumb(!) și că profitând de această legătură vrea să pună mâna pe putere și să facă afaceri pe bani publici!

Pentru orice observator imparțial al vieții publice era evident că sunt atacuri ”cu mantă”, menite a șubrezi poziția mamei, important lider al PSD, europarlamentar și vicepreședinte PES. Ori, cum se spune, în politică orice este permis!

Turbulențele din PSD Dâmbovița sunt amplificate, exacerbate de apropiata Conferință Județeană de Alegeri. În această situație, probabil pentru a-i lăsa fără muniție pe adversarii săi, Andrei Plumb a anunțat public, printr-o declarație remisă presei, că nu va candida pentru nicio funcție în partid, la alegerile de sâmbătă.

„Am observat, cu tristețe, că poziția mea în interiorul PSD Dâmbovița a devenit subiect de campanie electorală. Mi se pare profund greșit că unii colegi au ajuns să împrumute atacurile adversarilor noștri politici într-o dispută internă, în încercarea de a arunca o lumină nefavorabilă asupra experienței și performanței politice pe care Rovana Plumb le-a demonstrat în munca sa pentru România, întotdeauna din partea PSD(…) Nu m-au deranjat atacurile adversarilor politici, dar în momentul în care poziția mea creează dispute în interiorul organizației, prefer să fac un pas în spate(AP)

Mai mult, a anunțat Andrei Plumb, nu va candida pentru nici la alegerile locale din iunie, nici la cele parlamentare din toamnă (dacă nu vom avea alegeri anticipate), pentru vreo funcție publică.

În scrisoarea sa, Andrei Plumb face apel la unitatea partidului, al cărui membru simplu rămâne, subliniind că cele două scrutine din 2020 sunt extrem de importante, iar frământările interne nu sunt deloc de ajutor.

Publicăm în continuare, integral, declarația de presă a (încă) vicepreședintelui PSD Dâmbovița, Andrei Plumb:

Declarație de presa

Dragi colegi,

2020 va fi un an politic complicat, cu două tururi de alegeri, în care se va decide angrenajul politic pentru următorii patru ani. Zbaterile din PSD Dâmbovița nu ne ajută, avem nevoie de o echipă omogenă pentru a câștiga alegerile, atât aici, cât și la nivel național.

Cred cu tărie că fiecare membru al PSD trebuie să pună interesele oamenilor mai presus de interesele sale personale. Pentru că asta înseamnă să fii cu adevărat lider. Simpla aspirație de a deține o funcție de conducere, oricât de legitimă ar fi această aspirație, nu ar trebui să primeze în fața intereselor comunității din care faci parte și echipei angrenate în proiectele pe care vrei să le realizezi.

Am observat, cu tristețe, că poziția mea în interiorul PSD Dâmbovița a devenit subiect de campanie electorală. Mi se pare profund greșit că unii colegi au ajuns să împrumute atacurile adversarilor noștri politici într-o dispută internă, în încercarea de a arunca o lumină nefavorabilă asupra experienței și performanței politice pe care Rovana Plumb le-a demonstrat în munca sa pentru România, întotdeauna din partea PSD.

Nu m-au deranjat atacurile adversarilor politici, dar în momentul în care poziția mea creează dispute în interiorul organizației, prefer să fac un pas în spate.

Pe această cale vreau să vă anunț că am decis să nu candidez la această conferință de alegeri, la fel cum nu voi candida nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare, pentru nicio funcție publică sau în interiorul PSD. Rămân în continuare un membru devotat al echipei PSD.

Andrei Plumb

Banner