fbpx

Platformă de știri și opinii

Constantin Titi Ionescu

Zi de doliu pentru sportul dâmbovițean. Constantin Titi Ionescu a trecut la cele veșnice

in Actualitate/Sport by
Banner

Este o zi de doliu pentru sportul dâmbovițean, dar mai ales pentru lumea fotbalului. După o lungă suferință, cel care s-a identificat cu fotbalul din Dâmbovița pentru mai bine de patru decenii, Constantin Titi Ionescu s-a stins, la vârsta de 83 de ani.

Constantin Titi Ionescu

„CONSTANTIN TITI IONESCU, conducator al fotbalului, voleiului masculin si baschetului feminin targovistean cu care a obtinut performante notabile timp de peste patru decenii si jumatate a incetat din viata dupa o grea suferinta, la 83 de ani. Component al echipei care a urcat orasul pentru prima data in Divizia A de fotbal in 1961, Titel, devenit intre timp nea Titi, s-a dus langa bunii lui prieteni Valentin Stanescu, Eugen Popescu, Nicolae Proca, Nae si Gigi Tataru, Gheorghe Predoi, Gheorghe si Florin Radulescu, Nicolae Dobrin, Dumitru Tica Gheorghe, Claudius Sava, Nicolae Kallo, Florin Grigore, Ioan Valerian, Sandu Marin, Gheorghe Mandrila, Gheorghe Voinea, Cristian Teodorescu, Mircea Ionescu, Mihai Buciumeanu si alti ilustri oameni de sport care au activat in urbea Turnului Chindiei. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace !”

A scris soția acestuia Virginia Ionescu.

In memoriam

Constantin Titi Ionescu a fost, potrivit autorului volumului „Fotbal sub Turnul Chindiei”, Gabriel Degeratu:

 „Jucător la prima promovare a echipei în divizia A, (n.m. echipa de fotbal a Târgoviștei) cea din vara anului 1961, iar după retragerea din activitatea competițională s-a dovedit a fi cel mai bun conducător, fiind și președintele Clubului Sportiv Târgoviște în perioada 1986-1987. A activat timp de 40 de ani, cu câteva întreruperi datorate voleiului masculin, baschetului feminin, unde a devenit campion național și a fotbalului, de Avicola Crevedia și Gloria IRIS Cornești.

Are în palmares promovările în A din 1977 și 1981 și cele mai bune clasări în divizia A ale echipei din perioada 1977-1982, când Târgoviștea s-a bătut la un moment dat pentru Cupa U.E.F.A. A condus echipa ca vicepreședinte în perioada „Micului Ajax” din primul eșalon, între 1996 și 1998 și a fost aproape de a cincea promovare a formației, cea din 2012, când Chindia s-ar fi putut clasa a treia în serie și ar fi revenit în elită după doar doi ani de activitate. Interesele politicienilor de atunci au impus însă înlocuirea în retur a trioului târgoviștean Silviu Dumitrescu – Adrian Bogoi – Titi Ionescu și a câtorva jucători locali valoroși cu importuri nereușite, care au dus echipa pe poziția a șaptea. <<Baba>>, <<Bătrânul lup de mare cu miros de vulpe>>, <<Omul cu diplomatul>> sau <<Celebrul 702>>după numărul de la mașina sa, o Ladă roșie celebră în vremuri ca și proprietarul. Constantin Titi Ionescu, așa cum îi vom spune în carte, este cel care a adus la Târgoviște peste 100 de jucători valoroși, dintre care amintim doar pe Gigi Tătaru, Narcis Coman, Nicolae Dobrin și a descoperit multe talente care au ajuns internaționali, precum Florin Grigore”.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top