fbpx

Platformă de știri și opinii

PPA

Virusul PPA ajunge (și) la Bezdead. Anunțul făcut pe…facebook

in Actualitate/Utile by
Banner

Primăria comunei dâmbovițene Bezdead a anunțat, pe pagina de facebook a localității, că primul caz de pestă porcină africană (PPA) a apărut în comunitate.

PPA
Pesta porcină africană a apărut și la Bezdead

Virusul pestei porcine africane (PPA)  continuă să fie extrem de activ, iar autoritățile, în general, nu se grăbesc să anunțe apariția de noi focare, poate și din cauză că reacția populației este, tot în general, una ostilă, în momentul în care este declarat un nou focar, din cauza măsurilor obligatorii ce trebuiesc adoptate (n.m. izolare, ucidere animale, restricționarea comerțului și a transportului, etc.).

Un  caz aparte s-a petrecut în Dâmbovița, în comuna Bezdead. Astăzi (19 noiembrie) primărița din localitate, Teodora Anghelescu, a anunțat pe pagina de facebook:

„INFORMARE!!
Primul caz de pestă la Bezdead ( Magura).
Vă rugăm nu cumpărați porci de la comercianții ilegali!
Cazul a fost izolat!
Semnalati autoritățile locale dacă apar situații asemanatoare ( comerț cu porci)
Nu există riscul la persoanele care și-au crescut porcii în gospodarie!”

A scris primărița din Bezdead, pe pagina de facebook. 

Trebuie aminitit și faptul că afirmația din postarea de pe pagina de facebook, a primăriei Bezdead, nu este în întregime adevărată, cazurile de pestă porcină africană putând apărea și la animalele crescute în gospodăriile unde porcii nu au intrat în contact direct cu animale bolnave, din alte zone. Virusul se poate răspândi și prin resturi de animale,  produse alimentare infectate sau prin transportul direct, de către oamenii ce au intrat în contact cu animale bolnave.

Sursa foto articol– facebook, primăria comunei Bezdead

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top