fbpx

Platformă de știri și opinii

Neregulile continuă să se înmulțească în activitățile angajatorilor din Dâmbovița

in Actualitate by
Banner

În cursul lunii octombrie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 104 controale în urma cărora 8 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 403.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată și lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 25 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 5 angajatori din domeniile de activitate: construcții, alimentație publică, comerț, fabricare construcții metalice.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 82 controale efectuate, 184 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 188 sancțiuni contravenționale aplicat.

Inspector şef,
Marius Lixandru

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top