fbpx

Platformă de știri și opinii

Leonardo Badea

Leonardo Badea lasă ASF pentru postul de viceguvernator al BNR

in Actualitate/Analize/Economie by
Banner

Dâmbovițeanul Leonardo Badea și-a dat demisia din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Informația a fost difuzată în premieră de ziare.com în după amiaza acestei zile (9 octombrie 2019).

Leonardo Badea
Leonardo badea și-a dat demisia din postul de președinte al ASF, pentru a prelua un post de viceguvernator al BNR.

Demisia lui Leonardo Badea (foto) era una anticipată, având în vedere că, la începutul lunii iulie, Parlamentul reunit în sesiune extraordinară a votat cu majoritate de voturi ca Mugur Isărescu sa rămână și pentru cel de-al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR.

„Tot atunci a fost votata si noua conducere BNR: Florin Georgescu (PSD) pentru functiile de prim-viceguvernator al BNR si vicepresedinte al Consiliului de Administratie, Leonardo Badea (PSD) si Eugen Nicolaescu (PNL) pentru a fi membru ai Consiliului de Administratie si respectiv viceguvernator al BNR, si Gheorghe Gherghina (PSD), Cristi Popa (USR), Dan Radu Rusanu (ALDE), Virgil Stoenescu (PNL), Balint Csaba (UDMR), pentru functia de membru al Consiliului de Administratie al BNR.” (conform ziare.com)

După demisia lui Leonardo Badea, din funcția de președinte al ASF, postul acestuia va fi ocupat de Doina Dascălu, în prezent prim-vicepreședinte al ASF.

Foto-Leonardo Badea la momentul votului din Parlament, pentru funcția de președinte al ASF

Leonardo Badea a obținut postul de președinte ala ASF fiind desemnat de PSD pentru această funcție, iar ulterior fiind desemnat și de Parlament, prin vot, pentru a ocupa acestă funcție, pentru un mandat de 5 ani, în noiembrie 2018 (detalii aici Bazar Media).

Mandatul lui Leonardo Badea, la șefia ASF, a fost contestat la Curtea Constituțională (detalii aici-Bazar Media), dar Opoziția parlamentară, ce a depus contestația, nu a avut câștig de cauză, Leonardo Badea fiind confirmat în funcția de președinte al ASF în ianuarie 2019.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top