fbpx

Platformă de știri și opinii

Temperaturile cresc

Iarna prematură se sfârșește. Temperaturile cresc spectaculos

in Actualitate/Utile by
Banner

Episodul de iarnă autentică, ce s-a abătut asupra României, a ajuns la final. Timp de trei zile și județul Dâmbovița, ca dealtfel întreaga zonă montană și subcarpatică din România, a fost sub imperiul iernii.

În intervalul 6-8 octombrie 2019, cantități importante de zăpadă au căzut, în special în zona montană, în județul Dâmbovița. În imaginile de mai jos se poate vedea situația din Bucegi surprinsă în data de 7 octombrie.

Foto-Munții Bucegi, zona Padina-Peștera (DJ 713, Dichiu)- 7 Oct.2019

Sursa foto– facebook, postare Daniel Ionuț Preda

Episodul de iarnă a fost însă temporar, spun meteorologii, conform cărora perioada de avertizare, de vreme deosebit de rece, sub a cărei incidență a intrat și județul Dâmbovița, s-a încheiat la ora 10.00 a zilei de 8 octombrie.

FotoCabana Omu (2507 m altitudine) 6 octombrie 2019

Urmează zile din ce în ce mai călduroase, în special în zonele mai joase, din Dâmbovița (la munte temperaturile sub media perioadei mai persistă câteva zile).

Temperaturile cresc
Episodul de iarnă s-a încheiat. temperaturile cresc până la 25 de grade Celsius, în Dâmbovița.

 

La Târgoviște (conform vremea.ido.ro) temperaturile diurne vor crește spectaculos. De la o maximă de 10 grade celsius (marți 8 octombrie), la 18 grade celsius (miercuri 9 octombrie). Urmează însă zile și mai călduroase, atfel că duminică și luni (13 și 14 octombrie) temperaturile diurne vor ajunge la maxime de 25 de grade celsius. Episodul de vreme „estivală” va dura până cel puțin în data de 17 octombrie, spun meteorologii.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top