fbpx

Platformă de știri și opinii

Carmen Holban, atac la ” Președintele-frână și Opoziția-fugă!”

in Politică by
Banner

Puterea acuză opoziția de fățărnicie și lipsă de responsabilitate, în cazul moțiunii de cenzură. De criticile liderilor PSD nu scapă nici Klaus Iohannis, care ar avea o atitudine ”disprețuitoare și sfidătoare”.

Carmen Holban deputat PSD și președinte executiv (interimar) al Dâmbovița, a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică în care critică comportamentul celor care vor să dărâme guvernul Dăncilă.

Carmen Hoban îl acuză pe președintele Iohannis nu doar pentru atitudinea ”disprețuitoare și sfidătoare, ci și pentru felul în care înțelege să NU respecte Deciziile Curții Constituționae. Ceea ce, susține d-na Holban, îl plasează în conflict deschis cu Legea Fundamentală, Constituția.

În declarația politică prezentată marți, Carmen Holban mai spune despre opozanți că sunt ”… demagogi, populiști, imaturi, incapabili, necredibili”, nefiind capabili să susțină propria moțiune de cenzură: ”… de fapt, ei fug de ei înșiși, inclusiv de propria moțiune, și evident și de guvernare! În concluzie, românii să stea liniștiți: moțiunea de cenzură nu va trece!”, punctează Carmen Holban.

Publicăm, mai jos, textul integral al declarației politice susținută de deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

__________________

DECLARAŢIE POLITICĂ

 Președintele-frână și Opoziția-fugă!

Domnule Președinte,
Doamnelor şi domnilor deputaţi,

România traversează momente dificile și delicate, generate de blocarea impardonabilă a activității Guvernului de către președintele țării. Atitudinea sfidătoare și disprețuitoare a șefului statului este copiată la indigo de opoziția parlamentară, care a refuzat săptămâna trecută să își voteze propria moțiune de cenzură!

Există anumite sensibilități politice de nuanță care trebuie știute de români, mai ales că mai avem doar o lună până la scrutinul alegerilor prezidențiale. Este vital ca oamenii să fie corect informați, pentru a vota în deplină cunoștință de cauză la viitoarele alegeri, atât cele prezidențiale, cât și cele locale și parlamentare de anul viitor!

Pe de o parte, se vede din Cosmos că Iohannis ignoră în mod nepermis decizia Curții Constituționale, care s-a pronunțat clar asupra faptului că președintele a încălcat flagrant Constituția României, blocând cu bună știință activitatea Guvernului. Inutil să mai vorbim despre prerogativele și rolul unui președinte într-un stat democratic! Acest președinte, inexistent timp de cinci ani, și-a depășit acum toate responsabilitățile și atribuțiile funcției, înjosind astfel instituția prezidențială a României. Decizia CCR îl obligă, fără tăgadă, să numească noii miniștri propuși de premierul Viorica Dăncilă, însă, intrat în transa campaniei electorale, Iohannis a devenit în ultima vreme și orb, nu numai mut, metaforic vorbind, lipsa sa de reacție fiind patologică!

Refuzul președintelui de a aplica decizia Curții Constituționale și a numi un ministru interimar la Educație va putea avea efecte distrugătoare pentru sistemul național de sănătate, deoarece o întreagă generație de tineri medici absolvenți nu își vor putea susține examenul de rezidențiat, iar mulți dintre ei vor prefera să plece astfel din țară! Oare chiar nu-i pasă lui Iohannis de soarta celor 8.000 de absolvenți ai facultăților de medicină???!!!

În același ton, opoziția s-a opus citirii propriei moțiuni de cenzură, și implicit votului acesteia, după ce luni de zile a clamat că vrea să răstoarne Guvernul! Probabil era prea mare deranjul să vină într-o zi de sâmbătă la parlament, dacă ei nu vin nici în timpul săptămânii….Demagogi, populiști, imaturi, incapabili, necredibili! Din această cauză, de fapt, ei fug de ei înșiși, inclusiv de propria moțiune, și evident și de guvernare! În concluzie, românii să stea liniștiți: moțiunea de cenzură nu va trece!

Deputat PSD Dâmbovița,

GEORGETA-CARMEN HOLBAN”

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top