Dep. Ștefan (PSD), mesaj pentru CUC: reparați DN71!

in Actualitate/Politică by
Banner

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este ținta principală a nemulțumirilor dâmbovițenilor care, de prea multă vreme, așteaptă ca miracolul învestiților consistente în infrastructura rutieră a județului Dâmbovița, promise de actuala guvernare, să se înfăptuiască.

După jocul de-a alba-neagra cu proiectul privind modernizarea DN71 (proiect publicat pe SEAP de vreo 6-7 ori și tot de atâtea ori retras fără nicio explicație!), până și colegii de partid ai rubicondului ministru ies la rampă, exasperați.

Situația nu este deloc roză, iar visul modernizării DN 71, ca și cel al lărgirii DN 7 la 4 benzi pe tronsonul Bâldana – Titu începe să se destrame, iar dâmbovițenii să își dorească măcar să se repare ceea ce există.

Până și la acest capitol, ministerul condus de dl. Cuc se dovedește a fi de o ineficiență vecină cu inconștiența. Luni de zile, CNAIR, Companie Națională aflată în subordinea rotofeiului ministru cu nume de pasăre solitară, a ignorat suveran semnalele privind pericolul pe care starea precară a pasarelei din Găești, de peste calea ferată, îl reprezintă pentru miile de șoferi care tranzitează obiectivul. Când în sfârșit s-a făcut ceva, rezultatul a fost o lucrare de mântuială, care doar amână un deznodământ potențial tragic.

Pe aceeași linie, factorii (i)responsabili dau dovadă de o lentoare incredibilă în rezolvarea situației de criză ivită pe DN 71 la Moțăieni, acolo unde o alunecare de teren a avariat serios carosabilul. Ei bine, Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, se dovedește incapabil să realizeze o reparație relativ simplă, pe câțiva metri de drum. Asta ca să nu ne mai facem iluzii că ar putea, cândva în timpul vieții noastre, să ducă la bun sfârșit proiectul de modernizare a DN71!

Cum spuneam, până și colegii de partid ai d-lui Cuc au renunțat la disciplina de partid, declarându-și public nemulțumirea față de situația existentă.

Ultima – în ordine cronologică – poziție critică față de (in)activitatea ministrului Cuc o are deputatul PSD de Dâmbovița Corneliu Ștefan, care, printr-o interpelare de la tribuna Parlamentului, îi cere titularului de la Transporturi să ordone celor de la CNAIR ”să refacă măcar porţiunea de drum distrusă din zona Moţăieni. Este o pată urâtă, dezagreabilă pe acest traseu, care şi aşa se degradează vizibil de la o zi la alta.”, afirmă deputatul Ștefan în interpelarea adresată Ministrului Răzvan Cuc.

 

ÎNTREBARE

Adresată domnului Alexandru Răzvan Cuc,

MINISTRU AL TRANSPORTURILOR

 Obiectul întrebării: Lucrări de reparaţii pe DN 71, Bâldana – Târgovişte – Sinaia

 Domnule ministru,

Dâmboviţenii aşteaptă, de mai mulţi ani, ca DN 71, Bâldana – Târgovişte – Pucioasa – Sinaia, să intre în procesul de reabilitare şi modernizare, inclusiv lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgovişte. De modul cum se prezintă acest drum, de capacitatea de a asigura un trafic sigur, confortabil şi intens, depinde viaţa socială şi economică a judeţului nostru. Nu mai vorbim de turismul montan pe care vrem să-l dezvoltăm în Staţiunea Padina-Peştera din Bucegi!

Din păcate, constatăm că toate procedurile de demarare a lucrărilor sunt întârziate. Ba mai mult, drumul pe care rulează în momentul de faţă zilnic mii de autovehicule este într-o situaţie deplorabilă. Pe anumite porţiuni, se circulă în condiţii dificile din cauza uzurii carosabilului şi a lipsei reparaţiilor.

Şi, ca şi cum aceste neajunsuri nu ar fi fost suficiente, pe DN 71, în zona comunei Moţăieni, în urmă cu câteva luni, s-a produs o alunecare de teren care a afectat iremediabil sensul de mers spre Sinaia pe o porţiune de circa 50 de metri. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au mulţumit să semnalizeze acel punct şi să monteze semafoare în faţa cărora cetăţenii pierd foarte mult timp. Sunt zile când se aşteaptă până la 20-30 de minute pentru a trece de acest obstacol.

 Domnule ministru,

În atare condiţii, vă întreb când veţi dispune celor de la CNAIR să refacă măcar porţiunea de drum distrusă din zona Moţăieni. Este o pată urâtă, dezagreabilă pe acest traseu, care şi aşa se degradează vizibil de la o zi la alta.

 DEPUTAT

Corneliu Ştefan

Banner