fbpx

Platformă de știri și opinii

Turist olandez accidentat

Turist olandez, rănit în Bucegi, salvat de jandarmii montani

in Actualitate/Travel by
Banner

Un turist olandez, aflat într-o drumeție cu bicicleta pe munte, a avut nevoie de intervenția jandarmilor dâmbovițeni, după ce a căzut și și-a fracturat un picior. Intervenția a fost dificilă din cauză că în zona în care se afla cel accidentat nu se putea ajunge cu mașina.

Turist olandez accidentat
Un turist olandez a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani, după un accident în Bucegi.

Turistul olandez (62 de ani) se afla alături de mai multe persoane pe traseul Valea Dorului-Bolboci, un traseu considerat de dificultate medie, din Bucegii dâmbovițeni, când a căzut de pe bicicletă și s-a accidentat. Jandarmii montani de la postul Zănoaga au fost solicitați să intervină în ajutorul victimei, printr-un apel la 112.

(sursa video-facebook, Jandarmeria Dâmbovița)

Jandarmeria și Salvamont: Turist de cetățenie olandeză accidentat în Munții Bucegi, transportat cu targa 5 km până la echipajul SMURD

Publicată de Jandarmeria Dâmbovița pe Joi, 19 septembrie 2019

„Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng și era panicat. Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanță de aproximativ 5 km cu o targă, până la DJ 714, în apropierea cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”, după cum au precizat cei de la Jandarmerie.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top